Sastojci:- 2 jajeta- 1 kesica vanilin-šećera- 1 šolja (od 2 dl) šećera- 1 šolja jogurta- 1,5 šolja brašna- 1 kašika praška za pecivoFil:- džem po želji (šljive, jagode...)Priprema:Uključiti rernu na maksimalnu temperaturu. Umutiti jaja s vanilin-šećerom, lagano dodavati šećer, potom jogurt i brašno pomešano s praškom za pecivo. Najveći pleh od rerne obložiti papirom za pečenje, sipati masu i peći sedam-osam minuta.Čim se biskvit izvadi iz rerne, uviti ga u vlažnu krpu (zajedno s papirom za pečenje) i urolati. Nakon pet minuta ga odviti, skinuti papir, pa ga ponovo uviti. Posle pet minuta koru filovati džemom po želji, sve uviti u rolat i ostaviti da se kolač ohladi. Po želji ga možete posuti šećerom u prahu.
Foto: Shutterstock
Prste da poližeš
Rolat za 15 minuta
Recept dana -