(18+ UZNEMIRUJUĆI VIDEO) JOŠ JE DRŽAO RUKE UVIS: Policajka upucala nenaoružanog Afroamerikanca
Foto: Printscreen YouTube

Strahovlada

(18+ UZNEMIRUJUĆI VIDEO) JOŠ JE DRŽAO RUKE UVIS: Policajka upucala nenaoružanog Afroamerikanca

Planeta -

Video-snimak na kom policija u američkom gradu Tulsi, u saveznoj državi Oklahomi, nasred puta puca u nenaoružanog Afroamerikanca preplavio je internet.

Iz policije su u početku tvrdili da je pucano kad Terens Krečer (40) nije poslušao naređenje da podigne ruke uvis.

Policajci su na mesto događaja navodno stigli posle obaveštenja da se na putu nalazi napušteno vozilo. Policajka Beti Šelbi javila je centrali da Kračer ne postupa po naređenju, pa je pucala u njega. Njen kolega pogodio je nesrećnika elektro-šokerom.

Na videu snimljenom kamerom s šoferšajbne policijskog automobila lepo se vidi kako Krečer stoji nasred puta ruku podignutih uvis. Zatim prilazi automobilu i zastaje, dok ga nekoliko policajaca drži na nišanu pištolja. Trenutak kasnije odjekuje hitac, a Krečer pada i ostaje da nepomično leži na putu.

Još nije jasno zašto je policajka pucala. Porodica i prijatelji ubijenog čoveka ogorčeni su, javlja USA Today.

"Videli smo da Terens nije imao oružje", rekao je advokat koji zastupa porodicu žrtve. "Nije pravio nagle pokrete i nije delovao agresivno."

Lokalni policijski komandant potvrdio je da Terens ni kod sebe ni u autu nije imao oružje. Javnosti je poručio da je istraga u toku i da će učiniti sve kako bi se otkrila istina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track