Šef iz snova

7.500 dolara regresa i zabrana da misle na posao

Stil

Autor:

Da bi dobili novac moraju zaista da odu na odmor i da se potpuno isključe iz posla - nema telefoniranja, slanja imejlova, niti tvitovanja

Bart Lorang, godišnji odmor, najbolji šef,

VAŠINGTON - Izvršni direktor jedne američke tehnološke kompanije svojim zaposlenima nudi 7.500 dolara da odu na plaćeni odmor, ali pod uslovom da za to vreme uopšte ne misle na posao.

Bart Lorang, možda najbolji šef na svetu i izvršni direktor firme "FullContact API" iz Denvera, smatra da je na izrazito konkurentnom IT tržištu važno svoje zaposlene "držati zadovoljnim i svežim".

Zato im Lorang nudi 7.500 dolara da bi otišli na pravi plaćeni odmor, ali postoje neka pravila, prenosi portal Pliva.
"Kao prvo, da bi dobili novac moraju zaista da odu na odmor", objašnjava Lorang i dodaje da zaposleni takođe moraju potpuno da se isključe iz posla, što znači da nema telefoniranja, slanja imejlova, niti tvitovanja - nema apsolutno nikakvog rada.

Dok Lorang priznaje da mu je teško da se drži vlastitih pravila, njegovi su zaposleni presrećni što je firma spremna da podmiri račun za njihov odmor.

"To je doista pravi odmor za mozak. Vratiš se potpuno svež i obnovljen i s većim uzbuđenjem pristupaš onome na čemu si radio pre nego si otišao", kaže jedna od zaposlenih Robi Džek Jack.

Tehnološke su kompanije su i od ranije poznate po ekstravagantnim paketima koje nude zaposlenima.
Tako na primer, Gugl nudi zdravstveno osiguranje na radnom mestu i plaća studiranje, dok zaposleni na Fejsbuku dobijaju 4.000 dolara za novorođeno dete.

>> Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir <<
Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Samit je prilika da se razgovara o zajedničkoj budućnosti Federika Mogerini , šefica evropske diplomatije
Prati Kurir na Facebooku!