Prikaži najnovije vesti
Aca Lukas, povreda noge, natkolenica,
Karmen sa sretnim krajem

Aca Lukas glavni glumac u Breginom prvom filmu

Stars 27

Ko će bit reditelj zavisi od pregovora sa Danisom Tanovićem, Ademirom Kenovićem i Ahmedom Imamovićem

Goran Bregović   je završio scenario za svoj prvenac, mjuzikl "Karmen sa sretnim završetkom" sa kojim bi se trebao predstaviti na SFF 16. augusta naredne godine. Ulogu glavnog lika u filmu, kako sada stvari stoje, treba da igra Aca Lukas. Goran će rediteljsku ulogu poveriti jednom od bh. reditelja, a  u pregovorima je sa Danisom Tanovićem, Ademirom Kenovićem i Ahmedom Imamovićem.

Prema secenariju, radnja se dešava u Sarajevu. Film je po strukturi zamišljen kao "lažni dokumentarac" koji se po prirodi priče seli u pozorište i postaje opera. Jezik na kojem se govori u filmu je "sarajevski" i nemački.

Muzika u filmu je nova i nema nikakve veze sa opero "Karmen" Žorža Bisea, nego je pisana u maniru nove romske muzike kakva se svira među Romima danas u Evropi.

Glumica koja igra Kleopatru (najverovatnije Gordana Karanović), koja je zvezda svog TV shoua "Subota je nebo se otvara", u kojem proriče sudbinu na telefonski poziv. Filmski delovi će biti snimani filmskom kamerom 35 mm i projektovani u sinemascopu, a dokumentarni, u digitalnom u maniru amaterskog snimka, uvek u jednom, subjektivnom kadru, bez rezova sa datumom i vremenom, u uskom formatu.

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir