ADRIJA MEDIJA GRUPA: Zabrinuti zbog daljeg kršenja propisa
Foto: Zorana Jeftić

SAOPŠTENJE ZA MEDIJE

ADRIJA MEDIJA GRUPA: Zabrinuti zbog daljeg kršenja propisa

Društvo -
ADRIJA MEDIJA GRUPA je šokirana saopštenjem kabineta ministra Nebojše Stefanovića, broj 1025/15 od 28. 11. 2015. godine, koje nije potpisano, a poslato je sinoć u 23.30 časova, u kojem se vidi da je neko iz kabineta ministra Stefanovića ozbiljno prekoračio svoja ovlašćenja, grubo prekršio Zakon o policiji i Zakonik o krivičnom postupku, a pojedinci koji su učestvovali u tome izvršili su, u najmanju ruku, težu povredu radne dužnosti iz člana 157, stav 1, tačke 4 i 10, Zakona o policiji.

Naime, iz samog saopštenja kabineta ministra Stefanovića jasno je da, kad je u pitanju Aleksandar Rodić, policija postupa na znatno drugačiji način nego sa ostalim građanima Srbije. Samo kad vlasnik Adrija medija grupe podnese krivičnu prijavu, pretkrivični postupak se vodi u javnosti preko sredstava javnog informisanja, dostavljanje poziva vrši se suprotno odredbama ZKP-a, a saslušanja ovog građanina uživo prenose u režimskim medijima.

Iako smatramo da je razmena saopštenja s kabinetom ministra policije ispod nivoa kako kompanije tako i kabineta, bili smo prinuđeni da ovim saopštenjem građanima Srbije ukažemo na to da je zloupotreba institucija sveprisutna, a da primer takve zloupotrebe predstavlja upravo ovo saopštenje MUP-a.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track