Goran Papović

AFLATOKSIN: Opasno kad bi se pilo 4 litra mleka dnevno

Društvo

Autor:

Rezultati analize mleka različiti su zbog različitih laboratorija

mleko, suboticka mlekara, prodavnica, subotica

BEOGRAD - Rezultati kontrole mleka koje je objavila Nacionalna organizacija potrošača Srbije (NOPS), Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu i Ministarstvo poljoprivrede razlikuju se jer su ispitavanja rađena u različitim laboratorijama, koje imaju neusklađene kriterijume, izjavio je predsednik NOPS Goran Papović.

"Ti rezultati bi mogli da budu sasvim drugačiji ako bi se to isto mleko predalo na ispitivanje refrentnoj laboratoriji u Beču, gde mogu da ustanove odstupanja i do 30 odsto", rekao je Papović.

On je rekao da bi "građani trebalo da unesu tri do četiri litra mleka sa visokim sadržajem aflatoksina dnevno i da ga piju dve-tri godine da bi osetili neki probleme".

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (8)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • Aplio

  Aplio

  Ne nije opasno,pa najbolje da popijemo 250ml i da je onda opasno.Pa to bi onda bio otrov!Kakvi smo ludaci sa ovakvim izjavama?!

  6 Odgovori 
 • nofl

  nofl

  3-4 litra u odnosu na prosecnu tezinu odraslog coveka!! A sta je sa malom decom koja unose po litar mleka dnevno i tako svakog dana!? Dakle, po takvoj racunici kriticna kolicina!

  5 Odgovori 
 • Mihailo

  Mihailo

  Mislite da je to slucajno? Ko zna koliko dugo nas truju tako kroz razne namirnice!? To je Americki model, tako i oni truju svoje ljude decenijama.

  4 Odgovori 

Poslednji komentar

 • нићифор

  нићифор

  По професији сам хемичар са Природно-математичког факултета и једино што могу да кажем том стручњаку - срамотна изјава!

  1 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Prete mojoj deci, ljudima s kojima sam najbliži, i sve to može da se pretvori u nešto mnogo ozbiljnije Bruno Vekarić zamenik tužioca za ratne zločine

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!