Agencija za bezbednost saobraćaja operativna za mesec i po

Društvo

Autor:

BEOGRAD - Agencija za bezbednost saobraćaja trebalo bi da bude u potpunosti operativna u narednih mesec i po dana, najavio je njen direktor Stojadin Jovanović.

agencija, bezbednost saobraćaja, stojadin jovanović,

BEOGRAD - Agencija za bezbednost saobraćaja trebalo bi da bude u potpunosti operativna u narednih mesec i po dana, najavio je njen direktor Stojadin Jovanović.

Direktor Agencije je ranije kazao da će to telo raditi punim kapacitetom kada bude završena izrada podzakonskih akata, koji se odnose na rad Agencije.

Agencija za bezbednost saobraćaja je počela da funkcioniše u septembru prošle godine i obavlja, pored ostalog, preventivne aktivnosti, licenciranje i povećanje nivoa stručnosti ljudi zaposlenih u sektoru bezbednosti saobraćaja i auto-školama, bavi se privrednim društvima za tehnički pregled vozila i drugim poslovima iz svoje nadležnosti.

"Nadležnosti agencije treba da doprinesu poboljšanju stanja u dužem vremenskom periodu, odnosno kontinuirano povećanju svesti vozača i njihovog znanja i stvaranja novih generacija učesnika u saobraćaju", rekao je on.

Agencija je, prema njegovim rečima, zajedno sa Ministarstvom za infrastrukturu i Ministarstvom unutrašnjih poslova pokrenula i osnivanje tela za koordinaciju, koje je vrlo važna karika u lancu upravljanja bezbednosti saobraćaja.

Vlada Srbije je 16. decembra 2010. donela odluku o osnivanju Agencije za bezbednost saobraćaja, u skladu sa Zakonom o bezbednosti saobraćaja, koji je stupio na snagu u julu, a počeo da se primenjuje od 11. decembra prošle godine.

Agencija sprovodi i stručne ispite, organizuje seminare i provere znanja za profesionalne vozače, kontrolore tehničkog pregleda vozila, vozače tramvaja i turističkih vozova, instruktore vožnje, predavače teorijske nastave u obuci vozača, kao i za nesavesne vozače.


 

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (6)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • Bojan

  Bojan

  Pitanje za AGENCIJU:
  Ako sam kod REGISTRACIJE auta PLATIO REGISTARSKE TABLICE, a to znaci da SU MOJE!!! Zasto IH MORAM VRATIM kod PONOVNO PLACENIH NOVIH, koje su ISTO MOJE!!! Zasto ih ne oznace nekako ili jos bolje PA ONE SU IZBRISANE U BAZI KAO NEVAZECE!!!
  Ne dam STARE TABLICE jer u moje, Otkupite ih po vrednosti NOVIH!!! tj dajte ih bez doplate ... više i onda cu dam ZAMENU!!!
  Pozabavite se ovim i Vi i gospodin Okanovic i onaj gen.iz MUPA koji sada presao kod Vas!!!
  Voleo bih procitati u nekim narednim izdanjima odgovor na to!?

  16 Odgovori 
 • Miki

  Miki

  Oni su jos i dobri.Nakon prevoza supertajnog nuklearnog tovara,oformljena je Agencija za teske terete sa 42 zaposlena (135 po redu).Svaki zaposleni je dobio kamion i vozacku "C:kategorije.Cujem da se sada oformljava Agencija za pracenje nataliteta divljih pataka.

  4 Odgovori 
 • dok

  dok

  To je 106. agencija po redu, sta rade ministarstva ako sve rade agencije???

  3 Odgovori 

Poslednji komentar

 • Munze - Konza

  Munze - Konza

  Svaka cast za komentar, jedva cekam odgovor .... ako ga uopste i bude ...

  0 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Nikada nećemo uvesti sankcije Rusiji, niti razmatramo tu mogućnost Slavenko Terzić ambasador Srbije u Rusiji

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!