Agencija za bezbednost saobraćaja operativna za mesec i po

Društvo

Autor:

BEOGRAD - Agencija za bezbednost saobraćaja trebalo bi da bude u potpunosti operativna u narednih mesec i po dana, najavio je njen direktor Stojadin Jovanović.

agencija, bezbednost saobraćaja, stojadin jovanović,

BEOGRAD - Agencija za bezbednost saobraćaja trebalo bi da bude u potpunosti operativna u narednih mesec i po dana, najavio je njen direktor Stojadin Jovanović.

Direktor Agencije je ranije kazao da će to telo raditi punim kapacitetom kada bude završena izrada podzakonskih akata, koji se odnose na rad Agencije.

Agencija za bezbednost saobraćaja je počela da funkcioniše u septembru prošle godine i obavlja, pored ostalog, preventivne aktivnosti, licenciranje i povećanje nivoa stručnosti ljudi zaposlenih u sektoru bezbednosti saobraćaja i auto-školama, bavi se privrednim društvima za tehnički pregled vozila i drugim poslovima iz svoje nadležnosti.

"Nadležnosti agencije treba da doprinesu poboljšanju stanja u dužem vremenskom periodu, odnosno kontinuirano povećanju svesti vozača i njihovog znanja i stvaranja novih generacija učesnika u saobraćaju", rekao je on.

Agencija je, prema njegovim rečima, zajedno sa Ministarstvom za infrastrukturu i Ministarstvom unutrašnjih poslova pokrenula i osnivanje tela za koordinaciju, koje je vrlo važna karika u lancu upravljanja bezbednosti saobraćaja.

Vlada Srbije je 16. decembra 2010. donela odluku o osnivanju Agencije za bezbednost saobraćaja, u skladu sa Zakonom o bezbednosti saobraćaja, koji je stupio na snagu u julu, a počeo da se primenjuje od 11. decembra prošle godine.

Agencija sprovodi i stručne ispite, organizuje seminare i provere znanja za profesionalne vozače, kontrolore tehničkog pregleda vozila, vozače tramvaja i turističkih vozova, instruktore vožnje, predavače teorijske nastave u obuci vozača, kao i za nesavesne vozače.


 

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Ja nosim sat „festina“ od 100-200 evra, ali nemam ništa protiv da neko nosi skuplji ako je pošteno zaradio Zoran Babić, šef poslaničke grupe SNS

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!