AKCIJA AUSTRIJSKOG KURIRA: Od prodaja cigli sakupili 300.000 evra za poplavljene!
Foto: Reuters

Pomoć stradalima na Balkanu

AKCIJA AUSTRIJSKOG KURIRA: Od prodaja cigli sakupili 300.000 evra za poplavljene!

Austrija -
Zanimljivo je da je 137.000 evra sakupljeno malim prilozima, odnosno više donatora je kupilo jednu "ciglu", vrednu 5.000 evra

BEČ - Bečki dnevni list Kurir ("Kurier“) ­pokrenuo je akciju pomoći poplavljenima u BiH, Srbiji i Hrvatskoj u kojoj je do sada već sakupljeno 300.000 evra. Poznati liberalni bulevarski dnevnik, čije štampano izdanje svakodnevno čita blizu 550.000 ljudi, došao je na zaista originalnu ideju. Naime, pokrenuo je akciju u kojoj dobročinitelji kupuju jednu ili više "cigli“, vrednih po 5.000 evra.

Svaka "cigla" je simbol namene sakupljanja novca, a to je, pre svega, popravka i izgradnja kuća i okućnica, kao i oživljavanje privrede u poplavljenim krajevima. Zanimljivo je da je 137.000 evra sakupljeno malim prilozima, odnosno više donatora je kupilo jednu "ciglu".

Kurir je deo akcije KURIR AID AUSTRIA, u partnerstvu sa Crvenim krstom Austrije, Karitasom (Caritas), koncernom Rajfajzen (Raiffeisen) i nekim drugim velikim dobročiniteljima, kao i svojim čitaocima. Svi prilozi, bez obzira na visinu, priznaju se kao poreska olakšica i smanjuju poresku osnovu poreskog obveznika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track