Borba protiv droge

AKCIJA ŠETAČ: Pogledajte munjevitu akciju hapšenja 50 dilera na Balkanu

Crna Hronika

Autor:

Ministar unutrašnjih poslova RS Radoslav Jovičić potvrdio je da se akcija sprovodi u RS, Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Albaniji

Hapsenje u rs, foto printskrin

Foto: Printscreen

BANJALUKA - MUP Republike Srpske i policijske službe u regionu u jutarnjim časovima započele su sa velikom međunarodnom akcijom protiv pripadnika međunarodne organizovane kriminalne grupe i narkodilera.

Banjalučke "Nezavisne novine" saznaju da je reč o akciji "Šetač" i ona se odnosi na razbijanje dobro organizovane grupe koja sa bavila trgovinom narkoticima, između ostalog i genetski modifikovanom marihuanom-skankom.

Ministar unutrašnjih poslova RS Radoslav Jovičić potvrdio je da se akcija sprovodi u RS, Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Albaniji.

Mirna Šoja, portparol MUP-a RS, izjavila je da je akciju pokrenuo MUP RS i da je u njoj za sada na terotoriji više zemalja uhapšeno 50 osumnjičenih dilera.

U akciji je zaplijenjeno ukupno 350 kilograma skanka, pola kilograma heroina i veća količina naoružanja i eksploziva.

U RS se, kako je potvrđeno "Nezavisnim", akcija sprovodi na području Hercegovine.

U zajedničkoj akciji MUP-a RS i FBiH kodnog naziva "Svitanje" juče je uhapšeno sedam osoba osumnjičenih za trgovinu drogom i oružjem.

"Nezavisnim" je potvrđeno da su uhapšeni Emir Tabaković iz Zenice, Darko Šatara, Zoran Varešković, Viktor Krišto i Almir Kurić, svi iz Busovače.

Na teritoriji RS uhapšeni su Pero Savić i B.D., obojica iz Šipova.

"Ove osobe su, delujući kao organizovana grupa u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, u dužem periodu nabavljale opojnu drogu od P.S. te je potom prodavale zavisnicima na području Srednjobosanskog kantona i šire", saopšteno je juče iz FUP-a.

Pero Savić iz Šipova, koji je označen kao organizator i glavni dobavljač dilerske grupe, od ranije je poznat policiji, a važi za jednog od "jačih" biznismena u Šipovu.

Savić je od ranije poznat policiji, a zbog sličnih krivičnih dela Okružni sud u Banjaluci ga je pre nekoliko godina osudio na tri i po godine zatvora.

Izvor blizak istrazi objašnjava da je akcija "Svitanje" i počela hapšenjem Savića.

"Savić je upao u policijsku zasedu tokom prevoza droge drugim osumnjičenima na području Travnika. Savić je inače vlasnik većeg broja privatnih objekata, lokala i restorana na području Šipova", objasnio je izvor. Tokom pretresa Savićevih objekata policija je zaplijenila i 5.000 evra.

Izvor blizak istrazi potvrdio je da je u akciji kojom rukovodi Tužilaštvo Srednjobosanskog kantona zaplenjena određena količina heroina i marihuane te veća količina naoružanja.

"Istraga je trajala pet meseci, tokom kojih su praćene aktivnosti svih osumnjičenih, nakon čega se krenulo u akciju hapšenja", kažu u policiji.

Tokom akcije pretreseno je 15 lokacija na području Srednjobosanskog i Zeničko-dobojskog kantona te Šipova.

Na ovim lokacijama, osim heroina i marihuane, zaplenjena je i veća količina oružja koju su posedovali osumnjičeni.

Osumnjičeni Tabaković je tokom hapšenja pokušao da upotrebi oružje, ali su ga specijalci savladali i uhapsili. Tabaković je poslednjih godina u više navrata bio meta policijskih akcija te je više od godinu i po proveo u pritvoru.

Između ostalog, 8. decembra 2008. godine, bio je u društvu rođenog brata Amara, kada je ovaj u centru Zenice likvidirao Damira Imamovića (30) i teško ranio Gorana Serdarevića (51).

http://www.youtube.com/watch?v=7CXyl5053Sg

 

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Potrebno je da se uspostave jasni mehanizmi za kontrolu porekla imovine Ivica Dačić, šef SPS

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!