Prikaži najnovije vesti
Lepa obećanja: Zamenik predsednika Al Dahre
Pojasnili

Al Dahra: Za početak Srbiji 300 miliona evra

Društvo 38

Srbija ima veliki neiskorišćen ili nedovoljno iskorišćen potencijal koji bi bio koristan i za Srbiju i za međunarodno tržište. Srbija je plodna zemlja, ukazao je Adarei, dodajući da mu je žao što Evropa nije iskoristila potencijal Srbije

BEOGRAD - Zamenik predsednika holdinga "Al Dahra" Hadim Abdul Adarei najavio je da će ta kompanija investirati u Srbiju 300 miliona evra, navodeći da je to samo početna investicija.

"U pitanju je suma od 300 miliona evra, ali ona će rasti. To je početna investicija, jer ćemo investirati u logistiku, proizvodnju, kompaniju", rekao je Adarei.

Prema njegovim rečima, Srbija što se tiče proizvodnje i izvoza hrane nije ostvarila svoj potencijal u svetu.

"Srbija ima veliki neiskorišćen ili nedovoljno iskorišćen potencijal koji bi bio koristan i za Srbiju i za međunarodno tržište. Srbija je plodna zemlja", ukazao je Adarei, dodajući da mu je žao što Evropa nije iskoristila potencijal Srbije.

On je dodao i da će saradnja Srbije sa "Al Dahrom" biti na obostranu korist, a da će Srbija dobiti veće mesto na međunarodnom tržištu.

On je istakao da će pravi saradnici te kompanije u Srbiji biti poljoprivrednici, koji će imati višestruke koristi od tog ulaganja.

"Poljoprivrednici su moji saradnici, a ne vlada. Naravno da sarađujemo sa vladom, jer ona brine o građanima, ali pravi saradnici naše kompanije su seljaci", kazao je Adarei.

Prema njegovim rečima, poljoprivrednici neće dugo čekati na povoljne rezultate projekta i da će već za godinu dana moći da koriste novu tehnologiju, zarađivaće duplo više novca i efikasnije obrađivati zemlju.

 

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir