Albanac pretio srpskoj porodici u Metohiji

Politika

Autor:

Moja supruga je pokušala da istera kravu koja je došla u naše dvorište da bi se ubrzo pojavio jedan od članova porodice Keljmendi koji je pretio da će je zaklati i uzeti pravdu u svoje ruke, rekao je Komatović

Kosovo i Metohija, Žač, kamp povratnika

U selu Žač iizgrađeno je 26 kuća za Srbe povratnike a 13 porodica tu stalno živi

PEĆ - Regionalni portparol kosovske policije Dževat Ibra izjavio je da je policija privela osobu za koju se sumnja da je verbalno nasrnula na Marijanu Komatović u povratničkom selu Žač u opštini Istok.

Osumnjičeni je uhapšen i predat sudiji, dodao je policijski portparol.

Incident se dogodio sinoć oko 20 časova kada je Marijana pokušala da istera kravu koja je došla u njihovo dvorište, rekao je za Tanjug njen suprug Veljko Komatović.

"Moja supruga je pokušala da istera kravu koja je došla u naše dvorište da bi se ubrzo pojavio jedan od članova porodice Keljmendi koji je pretio da će je zaklati i uzeti pravdu u svoje ruke", objasnio je Komatović i dodao da je sreća da su u tom trenutku u dvorištu bili njegovi otac i brat koji su sprečili i fizički napad na suprugu.

Komatović je kazao da je Keljmendi tada nastavio sa verbalnnim napadima na članove njegove porodice, da im je psovao srpsku majku i nazivao ih pogrdnim imenima.

Kazao je i da je policija ubrzo potom stigla i napravila zapisnik a da ih je danas obišao i komandir policijske stanice u Istoku, dodajući da do sada njegova porodica nije bila izložena ovakvim pretnjama.

Članovi porodice Komatović, međutim, bili su meta napada nepoznatih napadača i u ranim jutarnjim satima 26. juna kada je kamenovana njihova povratnička kuća u selu Žač.

U ovom selu u Metohiji izgrađeno je 26 kuća za Srbe povratnike a 13 porodica tu stalno živi.

Srbi povratnici u Žaču od prvog dana naišli su na otpor lokalnog albanskog stanovništva koje se javno susprostavilo njihovom ponovnom dolasku na sopstvena imanja.

Na Kosovu i Metohiji u petak je u selu Talinovac kod Uroševca ubijen povratnički bračni par Jevtić, a detalji ubistva još nisu razjašnjeni.

 

 

>> Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir <<
Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Sredozemlje postaje masovna grobnica, na granicama se vide užasne scene Martin Šulc, predsednik Evropskog parlamenta

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!