Albanac pretio srpskoj porodici u Metohiji

Politika

Autor:

Moja supruga je pokušala da istera kravu koja je došla u naše dvorište da bi se ubrzo pojavio jedan od članova porodice Keljmendi koji je pretio da će je zaklati i uzeti pravdu u svoje ruke, rekao je Komatović

Kosovo i Metohija, Žač, kamp povratnika

U selu Žač iizgrađeno je 26 kuća za Srbe povratnike a 13 porodica tu stalno živi

PEĆ - Regionalni portparol kosovske policije Dževat Ibra izjavio je da je policija privela osobu za koju se sumnja da je verbalno nasrnula na Marijanu Komatović u povratničkom selu Žač u opštini Istok.

Osumnjičeni je uhapšen i predat sudiji, dodao je policijski portparol.

Incident se dogodio sinoć oko 20 časova kada je Marijana pokušala da istera kravu koja je došla u njihovo dvorište, rekao je za Tanjug njen suprug Veljko Komatović.

"Moja supruga je pokušala da istera kravu koja je došla u naše dvorište da bi se ubrzo pojavio jedan od članova porodice Keljmendi koji je pretio da će je zaklati i uzeti pravdu u svoje ruke", objasnio je Komatović i dodao da je sreća da su u tom trenutku u dvorištu bili njegovi otac i brat koji su sprečili i fizički napad na suprugu.

Komatović je kazao da je Keljmendi tada nastavio sa verbalnnim napadima na članove njegove porodice, da im je psovao srpsku majku i nazivao ih pogrdnim imenima.

Kazao je i da je policija ubrzo potom stigla i napravila zapisnik a da ih je danas obišao i komandir policijske stanice u Istoku, dodajući da do sada njegova porodica nije bila izložena ovakvim pretnjama.

Članovi porodice Komatović, međutim, bili su meta napada nepoznatih napadača i u ranim jutarnjim satima 26. juna kada je kamenovana njihova povratnička kuća u selu Žač.

U ovom selu u Metohiji izgrađeno je 26 kuća za Srbe povratnike a 13 porodica tu stalno živi.

Srbi povratnici u Žaču od prvog dana naišli su na otpor lokalnog albanskog stanovništva koje se javno susprostavilo njihovom ponovnom dolasku na sopstvena imanja.

Na Kosovu i Metohiji u petak je u selu Talinovac kod Uroševca ubijen povratnički bračni par Jevtić, a detalji ubistva još nisu razjašnjeni.

 

 

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

U situaciji u kojoj se nalazi Srbija, to me podseća na Marka Miloševića i gradnju Bambilenda Mahmud Bušatlija ekonomista

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!