Afera „Sartid“

Aleksandar Vlahović: Nisam pobegao vraćam se, majke mi!

Društvo

Autor:

Iako se pronela vest da je Aleksandar Vlahović zbrisao u SAD zbog „Sartida“, on tvrdi da je tamo na službenom putu!

Aleksandar Vlahović, afera Sartid, bekstvo, SAD, povratak,

Aleksandar Vlahović

BEOGRAD - Samo tetki da odnesem lek!
Aleksandar Vlahović, bivši ministar privrede i privatizacije, otišao je iz Srbije i trenutno je u Sjedinjenim Američkim Državama. Iako se gradom pronela vest da je uhvatio maglu zbog mogućeg hapšenja u vezi s aferom „Sartid“, Vlahović je za Kurir demantovao da je bekstvu.

- Nemojte, molim vas! Nemam razloga da razmišljam o bekstvu. Otišao sam službeno u SAD, u Boston. U Beogradu ću biti 12. septembra - kaže Vlahović za Kurir.

Ivica Dačić, premijer i ministar policije, prekjuče je najavio da će slučaj „Sartida“, koji je prodat za 21,3 miliona dolara kada je Vlahović bio ministar, biti prva sporna privatizacija koja će biti ispitana.

- Ispituje se uloga Vlahovića u prodaji „Sartida“, kao i saradnja „Dilojt i tuša“ i „Ju-Es stila“ posle kupovine smederevske železare. Vlahović je od 1996. bio partner u kompaniji „Dilojt i tuš„, a 1999. postao je direktor za SCG i Republiku Srpsku. Tu je bio sve dok nije izabran za ministra, a postoje indicije da je u isto vreme radio dva posla - navodi sagovornik Kurira upoznat s istragom.

 

Istraga ide do Montgomerija?

Izjava premijera Ivice Dačića da ga zanima da li će istraga doći do SAD, prema rečima dobro obaveštenog izvora Kurira, odnosi se na Vilijama Montgomerija, ambasadora SAD u Srbiji od 2000. do 2004. godine. Navodno, postoje indicije da je on dobio novac da lobira za „Ju-Es stil“.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (57)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • Mare

  Mare

  'Samo tetki da odnesem lek!' Ne zaboravite onoga sto je po dolasku u Srbiju spavao na tetkinom kaucu da bi se posle pet godina pohvalio na konferenciji za stampu kako ima deset miliona evra, kao to je normalno, on je ekspert za ekonomiju. A znaju ga ljudi ovde u Parizu da je otisao sav u dugovima, zaradjivao je on dobro, ali se i zivelo na visokoj ... više nozi, te se i zaduzio do guse...

  85 Odgovori 
 • Ljuba

  Ljuba

  E moj Dacicu,utece ti Vlahovic,ladi kod Mongomerija,u talu su.Sad raspisuj crvene poternice i Vucic da ih na vreme obavestava,za kad je kome zakazano hapsenje,mozda nadju povoljnije karte. Pitati Americku ambasadu , kada i na koliko je Vlahovic Americku vizu dobio?

  81 Odgovori 
 • Ристо

  Ристо

  Вучићев стил хапшења је као оно еееееееееее, купујем перје, старе акумулаторе....... Још једном ћу да поновим, ко после таквих најава буде ухапшен није заслужио да буде криминалац.

  78 Odgovori 

Poslednji komentar

 • Stevan Lađević

  Stevan Lađević

  Ako je vlast pokrenula istragu gde je Vlahović jedan od glavnih osumnjičenih onda je trebala oduzeti pasoše svim licima koji su pod istragom.Ovako narod nema ništa od toga što je istraga pokrenuta,On izneo pare preko,obezbedio i čukununučad tim parama a ti narode gledaj i češkaj se po glavi.Tako je pobegao Karić,pa direktor C marketa Radu ... više lović,a verovatno će i ostali za njima.

  0 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Šešelj je prilika da se Srbija obračuna s prošlošću Bakir Izetbegović, član Predsedništva BiH

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!