Afera „Sartid“

Aleksandar Vlahović: Nisam pobegao vraćam se, majke mi!

Društvo

Autor:

Iako se pronela vest da je Aleksandar Vlahović zbrisao u SAD zbog „Sartida“, on tvrdi da je tamo na službenom putu!

Aleksandar Vlahović, afera Sartid, bekstvo, SAD, povratak,

Aleksandar Vlahović

BEOGRAD - Samo tetki da odnesem lek!
Aleksandar Vlahović, bivši ministar privrede i privatizacije, otišao je iz Srbije i trenutno je u Sjedinjenim Američkim Državama. Iako se gradom pronela vest da je uhvatio maglu zbog mogućeg hapšenja u vezi s aferom „Sartid“, Vlahović je za Kurir demantovao da je bekstvu.

- Nemojte, molim vas! Nemam razloga da razmišljam o bekstvu. Otišao sam službeno u SAD, u Boston. U Beogradu ću biti 12. septembra - kaže Vlahović za Kurir.

Ivica Dačić, premijer i ministar policije, prekjuče je najavio da će slučaj „Sartida“, koji je prodat za 21,3 miliona dolara kada je Vlahović bio ministar, biti prva sporna privatizacija koja će biti ispitana.

- Ispituje se uloga Vlahovića u prodaji „Sartida“, kao i saradnja „Dilojt i tuša“ i „Ju-Es stila“ posle kupovine smederevske železare. Vlahović je od 1996. bio partner u kompaniji „Dilojt i tuš„, a 1999. postao je direktor za SCG i Republiku Srpsku. Tu je bio sve dok nije izabran za ministra, a postoje indicije da je u isto vreme radio dva posla - navodi sagovornik Kurira upoznat s istragom.

 

Istraga ide do Montgomerija?

Izjava premijera Ivice Dačića da ga zanima da li će istraga doći do SAD, prema rečima dobro obaveštenog izvora Kurira, odnosi se na Vilijama Montgomerija, ambasadora SAD u Srbiji od 2000. do 2004. godine. Navodno, postoje indicije da je on dobio novac da lobira za „Ju-Es stil“.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Nema mogućnosti da se ospori odluka žalbenog veća da se Šešelj vrati u Hag Milan Antonijević Jukom

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!