Prikaži najnovije vesti
Anđelina Žoli, Srbi, siluju, silovanje, film U zemlji krvi i meda
OTKRILA

Anđelina Žoli: Najteže mi je bilo kad Srbi siluju

Stil 138

Anđelina Žoli u intervjuu za Gloriju kaže da se sa celom glumačkom ekipom svog rediteljskog prvenca „U zemlji krvi i meda“ veoma zbližila i da je ponosna na njih što su savršeno uradili film, koji joj je u pojedinim trenucima bio veoma naporan za ...

Opet po nama.
Anđelina Žoli u intervjuu za Gloriju kaže da se sa celom glumačkom ekipom svog rediteljskog prvenca „U zemlji krvi i meda“ veoma zbližila i da je ponosna na njih što su savršeno uradili film, koji joj je u pojedinim trenucima bio veoma naporan za režiranje.

- Najteže mi je bilo snimanje scene u kojoj srpski vojnici izvlače žene iz autobusa i siluju ih. Bilo mi je teško da režiram i scene u kojima su glumci morali da se skinu goli i tako plešu. Osećala sam se kao da nekog mučim - kazala je Anđelina.
Razočarana je što su se protiv nje i filma okrenuli mnogi ljudi uz obrazloženje da vređa žrtve rata, što ona demantuje.

- Pre nekoliko dana u Sarajevu su film pregledale žene žrtve rata i one su pozitivno reagovale na tu priču, a meni je njihova podrška važnija od svake kritike.
Ona je priznala da ju je bilo sramota što nije znala ništa o ratu u Bosni.

- Kad se rat u Bosni događao, meni je bilo 17 godina i ja o svemu tome nisam znala gotovo ništa. Stid me što sam bila takva neznalica. A kad sam počela da kopam po prošlosti, osetila sam nemir i ogorčenje što međunarodna zajednica nije sprečila te strahote koje su se dogodile u srcu Evrope - rekla je Anđelina.

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir