NEMICA PREPLAŠILA EVROPLJANE

Angela Merkel: Biće rata u Evropi!

Planeta

Autor:

Propast evra vodi novom ratu u Evropi, upozorila je nemačka kancelarka Angela Merkel na samitu EU koji je održan preksinoć u Briselu, pre nego što je usvojen plan za spas zajedničke valute.

rat, evro, Evropa, Angela Merkel, rat u Evropi, propast evra

BRISEL - Dramatičan apel političarima.
Propast evra vodi novom ratu u Evropi, upozorila je nemačka kancelarka Angela Merkel na samitu EU koji je održan preksinoć u Briselu, pre nego što je usvojen plan za spas zajedničke valute. Ona je naglasila da se EU nalazi u najozbiljnijoj krizi posle Drugog svetskog rata i da propast evra znači i propast 27-člane zajednice zemalja na Starom kontinentu.

Ozbiljno upozorenje Merkelove tokom mučnih pregovora lidera EU na maratonskom samitu koji je trajao juče do ranih jutarnjih sati odjeknulo je u skoro svim svetskim medijima, među kojima su britanski Telegraf i Miror, zatim EU obzerver, ruska Pravda...

Naime, 27 državnika nije moglo da se dogovori kako da se reši ekonomska kriza. Posle dramatičnog upozorenja Merkelove lideri EU glasali su za povećanje fonda za prezadužene članice evrozone sa sadašnjih 440 milijardi na čak bilion (hiljadu milijardi) evra. Jedina zemlja koja neće morati da daje dodatni novac za fond jeste Slovačka, dok je Velika Britanija odbila da učestvuje u tome. Taj fond trebalo bi da predstavlja svojevrsnu sigurnost za investitore da je Evropa sposobna da se izbori sa krizom i sa zemljama koje vrlo lako mogu da skliznu u bankrot, poput Italije, Španije i Portugala.

Takođe, odlučeno je da se Grčkoj, koja je povukla celu Evropu u provaliju, otpiše 50 odsto dugova.

Ništa još nije gotovo

Iako su svetske berze juče pozitivno reagovale na odluke evropskih političara, mnogi ekonomisti su skeptični u vezi s njihovim planom o spasu evra. Oni navode da fond od hiljadu milijardi evra nije dovoljan u slučaju da Italija, četvrta ekonomija Evrope, proglasi bankrot. Stručnjaci smatraju da bi fond morao da bude bar dvostruko veći.
 

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (108)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • edi

  edi

  Onaj sto je zakuvao ne da pare,mislite o tome i mislite malo o tome ko ce da profitira kada dodje do sloma evra.I naravno mislite ooo tome ko bi profitirao da se ponovo otvore velika ratna zarista da ne kazem novi svetski rat!

  123 Odgovori 
 • Dragan Jagodina

  Dragan Jagodina

  Evro će kad -tad da propadne a gospođa što priziva rat trebala bi na vreme u Hag i pitam se šta sa ovim domaćim izdajnicima koji prodadoše Državu radi ulaska u EU koja neminovno propada.ŠTA POSLE????

  114 Odgovori 
 • Č.Z.

  Č.Z.

  ...koliko liči na tatu...isti on,,,

  101 Odgovori 

Poslednji komentar

 • Ratko

  Ratko

  Зоран-Немац хахахаха... да погађам још један мали "паметни" гастарбајтер коме су мама и тата отишли пре 20-ак година у немачку и сад је нашао да прича о томе шта треба да се мења у СРБИЈИ!!!! Мука ми је бре више од таквих!!! Ми пролазимо кроз све ово и ми треба да се држимо заједно а ви остали МАРШ!!!!

  2 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Rezolucija o Šešelju nema nikakav značaj i biće zaboravljena za dva dana Rasim Ljajić ministar u vladi srbije

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!