ARAPI NAPALI STUDENTKINJE U SARAJEVU: Nasrnuli na njih na trolejbuskoj stanici, jedva se spasile
Foto: Klix.ba

Užas

ARAPI NAPALI STUDENTKINJE U SARAJEVU: Nasrnuli na njih na trolejbuskoj stanici, jedva se spasile

Bosna i Hercegovina -

Medinu Fatić i Jasminu Filipović, studentkinje Fakulteta zdravstvenih studija, juče su u 13.15 sati na trolejbuskom stajalištu na Skenderiji u Sarajevu fizički napala dvojica mladića iz Kuvajta.

Nesrećne devojke doživele su veliki šok zbog nasrtaja Kuvajćana, a prema njihovim rečima, od premlaćivanja su ih spasili putnici u trolejbusu.

Veliki šok

Kako su juče ispričale, njih dve su primetile mladiće još dok su bile u tramvaju i pretpostavljaju da su ih pratili do trolejbuskog stajališta.

"Oni su došli na trolejbusku stanicu i pokušavali su da kontaktiraju s nama, obraćajući nam se na engleskom jeziku. Mi smo im govorile da ne znamo engleski, misleći da će nas ostaviti na miru, jer nismo želele da pričamo s njima s obzirom na to da su nam bili nepoznati", ispričala je Fatić.

Ali, nasrtljivi mladići nisu odustajali, a naročito su se naljutili kada je trolejbus došao i kada su Jasmina i Medina zakoračile da uđu unutra.

"Prilikom ulaska unutra počeli su naglo da me vuku za rukav jakne i za ruku. Zaista su me jako povukli... Ljudi koji su bili u blizini mene, vikali su: 'Ne dajte da je izvuku napolje!' Jasmina je utrčala u trolejbus na druga vrata i vikala je: 'Zovite policiju!' Oni su od nas tražili mobilni, tvrdeći da smo im ga mi ukrale, što me je zaprepastilo" objasnila je Fatić.

Lakše povrede

Medina se borila da se iščupa od nasrtljivih Kuvajćana, a na svu sreću, pomogao im je i vozač trolejbusa, kao i nekoliko žena koje su bile unutra.

"Ubrzo je stigla i policija pa su priveli ovu dvojicu. Prišli su nam i neki mladići, koji su posvedočili policajcima o svemu što nam se desilo. Posle smo otišle u Policijsku stanicu, gde smo dale iskaz. Pregledane smo i u Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo, gde nam je konstatovano akutno stresno stanje, a meni je povređen i ručni zglob desne ruke, a poderali su mi i jaknu kada su me vukli", kaže Medina.

Jasmina je ispričala da su mladići bili srednje građe i da su imali 27-28 godina.

"U Policijskoj stanici Centar smo čule da su državljani Kuvajta kada su inspektori popunjavali izveštaj protiv njih. Tražile smo uvid u njihovu službenu zabelešku, ali su nam rekli da prvo moramo da podnesemo zahtev za to pa ćemo to sutra učiniti", kazala je Filipović.

Sve priznali u policiji

Kuvajćani su privedeni i odvedeni u PS Centar, gde su saslušani, a platili su i novčanu kaznu. Studentkinje su sinoć kazale da su Kuvajćani priznali napad na njih. Njih dve planiraju da podnesu i privatnu tužbu protiv napadača.

(Avaz.ba/ Klix.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track