ARKAN UBIJEN ZBOG HAGA: Nudili mu da bude svedok saradnik?
Foto: Kurir štampano

Atentat iz 2000.

ARKAN UBIJEN ZBOG HAGA: Nudili mu da bude svedok saradnik?

Crna Hronika -
Komandant SDG bio je na poternici haškog triibunala, pa se spekuliše da je s njima pregovarao

Protekle nedelje prašina se podigla zbog tajnih sefova Željka Ražnatovića Arkana. Pogađana je šifra i licitiralo se s vrednostima koje je u njih stavila osoba pred kojom su cvileli sefovi i brave banaka i juvelirnica duž zapadne Evrope.

- Očigledno je da je Željko Ražnatović stupio u kontakt sa Haškim tribunalom i dao neki iskaz. Možda njegova likvidacija ima veze s tim. Verovatno su ga spremali da bude zaštićeni svedok. O tome niko ne zna ništa ni dan danas - piše Nedeljnik.

Novinar Milomir Marić snima dokumentarac u kojem će prikazati kompilaciju najneobičnijih životnih epizoda Željka Ražnatovića od kojih će mnoge biti premijerne za čula Srba i Srpkinja. I kao što sam autor kaže, to će biti pozitivan film uprkos tome što je njihov odnos devedesetih bio nakrcan negativnim emocijama:

"Niko od mene ne bi očekivao da napravim pozitivan film o Arkanu, kao o simbolu jednog vremena, Robinu Hudu, s obzirom na to da svi znaju šta sam sve proživljavao u vreme njegovog života. Bio sam prvi novinar koga je Ražnatović napao. Njegovo 'pismo čitalaca' nalazi se još kao utisnuti ožiljak iznad moje obrve. Osudio me je čak i na smrt i brojao mi preostale mesece života. I sad, pravim pozitivan film o Arkanu. Ali mislim da imam puno pravo da baš ja to uradim", objašnjava Milomir Marić razloge svog pozitivnog filmovanja života i smrti komandanta Tigrova.

Na početku devedesetih video sam da od našeg opozicionog angažmana protiv Miloševića nema ništa. Jednom me je presreo Zoran Todorović Kundak i rekao: "Nemate nikakve šanse vi opozicionari. Pa s nama je Arkan koji nije ležao u zatvoru za banke koje je opljačkao, a s vama je Giška koji je robijao za banke koje nije opljačkao"- kaže Milomir Marić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja