ASAD RAZOTKRIO PRAVI PROBLEM: Zapad nikada neće prihvatiti nezavisnost Sirije
Foto: Reuters

Intervju

ASAD RAZOTKRIO PRAVI PROBLEM: Zapad nikada neće prihvatiti nezavisnost Sirije

Planeta -

Zapad nikada neće prihvatiti nezavisnost Sirije, rekao je sirijski predsednik Bašar al Asad u intervjuu za ruski list Komsomoljskaja pravda.

"Sirija je nezavisna zemlja, a Zapad nikada neće trpeti nezavisnost bilo koje zemlje bez obzira da li se radi o maloj Siriji ili velikoj Rusiji", dodao je on, prenosi Tass.

"Šta je njihov problem sa Rusijom? To što brani svoje pravo da kaže da ili ne. Zaad želi da uvek čuje da", rekao je Asad i dodao da i Sirija ima isti problem sa Zapadom. Asad je ocenio da bi zauzimanje Alepa bila "odskočna daska" za sirijsku vojsku da "istisne teroriste" nazad u Tursku, preneo je Rojters.

ASAD IMA PONUDU ZA POBUNJENIKE U ALEPU: Položite oružje i bićete amnestirani ili vam sledi progon!

"Morate da nastavite sa čišćenjem ove oblasti i istisnete teroriste u Tursku, da se vrate odakle su i došli, ili da ih ubijete. Druga opcija ne postoji", kazao je Asad.

On je naveo i da je Saudijska Arabija ponudila pomoć njegovoj vladi ako pristane da prekine veze sa Iranom, zemljom koja je jedna od glavnih saveznika Sirije.Asad je naveo da su mu Saudijci rekli: "Ako napravite otklon od Irana i objavite da prekidate sve vrste veza, mi ćemo vam pomoći. Veoma prosto i veoma direktno".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track