Atentator na Sandulovića reketirao biznismene

Pao

Atentator na Sandulovića reketirao biznismene

Crna Hronika -
Zoran Tešić sa bratom i petoricom saučesnika napao inspektore koji su došli da ih privedu zbog sumnje da su naterali vlasnika šljunkare da im preda firmu

BEOGRAD - Golubar ponovo napao!Zoran Tešić (48), koji je osuđen na sedam godina zatvora zbog pokušaja ubistva Nikole Sandulovića, ponovo je uhapšen! Tešić još čeka odluku o pravosnažnosti presude zbog Sandulovića, a sada se sumnjiči za iznude, razbojništva, trgovinu drogom, kao i napad na policajce.- Sa Zoranom je uhapšen i njegov brat Aleksandar (33), kao Aleksandar B. (30), Ljubinko R. (62), Miloš R. (43), Ivan D. (35) i Dragan R. (39) - kaže sagovornik Kurira.Na meti grupe, kako navodi, bili su biznismeni.- Zakupca šljunkare ispod Pančevačkog mosta 12. septembra pretnjama su naterali da im preda pomenutu šljunkaru, što je on i učinio - navodi se u saopštenju policije.Posle nešto više od mesec dana, tačnije 19. oktobra, u Jajincima su oteli 30.000 evra.- Uz pretnju pištoljem naterali su dve osobe da im daju novac, a naneli su im i lake povrede - navodi se.U akciji hapšenja ove kriminalne grupe, policija je pronašla i zaplenila i 630 grama kokaina i 280 grama heroina.Tešić se sumnjiči da je organizovao ovu kriminalnu grupu, a iz pritvora je pušten 6. septembra prošle godine. Na suđenju za pokušaj ubistva Nikole Sandulovića tvrdio je da nije podmetnuo eksploziv pod Sandulovićev automobil, kao i da njega i žrtvu vezuje samo isti hobi - golubarstvo.

Nikola Sandulović - Foto: Nemanja Pančić
Nikola Sandulović - Foto: Nemanja Pančić

Branili se ćutanjemKako Kurir nezvanično saznaje, osumnjičeni su se na saslušanju u policiji branili ćutanjem. Kasno sinoć privedeni su na saslušanje kod dežurnog istražnog sudije Višeg suda u Beogradu, koje do zaključenja ovog broja Kurira nije bilo okončano.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track