370 EVRA PO KVADRATU: Ova bečka ulica je jedna od najskupljih na svetu!
Foto: Vladimir Kozomara

Papren poslovni prostor

370 EVRA PO KVADRATU: Ova bečka ulica je jedna od najskupljih na svetu!

Austrija -
Cene lokala u najdužoj bečkoj trgovinskoj ulici Mariahilfer štrase su u poslednjih godinu dana pale za deset odsto i sada iznose 135 evra po kvadratnom metru

BEČ - Poslovni prostor u ulici Kolmarkt (Kohlmarkt) u samom centru Beča, sa mesečnom kirijom od 370 evra po metru kvadratnom, spada među najskuplje na svetu. Prema rezultatima istraživanja koje je obuhvatilo 330 gradova iz 65 zemalja sveta, ova bečka ulica zauzima jedanaesto mesto na listi najskupljih svetskih trgovinskih ulica.

I lokali na Grabenu i u ulici Kertner štrase (Kärntner Straße), obe ove lokacije se takođe nalaze u prvoj bečkoj opštini, sa cenom poslovnih prostora od 300 evra po metru kvadratnom, spadaju među najskuplje. Cene lokala u najdužoj bečkoj trgovinskoj ulici Mariahilfer štrase (Mariahilfer Straße) su u poslednjih godinu dana pale za deset odsto i sada iznose 135 evra po kvadratnom metru.

Trenutno najskuplja svetska trgovinska ulica je Peta avenija u Njujorku. Mesečni zakup jednog kvadratnog metra poslovnog prostora na Petoj aveniji košta neverovatnih 2.485 evra. Na drugom mestu, sa cenom od 1.942 evra po kvadratu, je ulica Kozvej bej (Causeway Bay) u Hongkongu, dok treće mesto zauzimaju Jelisejska polja (Champs Élysées) u Parizu, na kojima kvadratni metar poslovnog prostora košta 1.104 evra.

Kada je Austrija u pitanju, među njene najskuplje trgovinske ulice spadaju Landštrase (Landstraße) u Lincu, u kojoj mesečna kirija kvadratnog metra košta 130 evra, Getrajdegase (Getreidegasse) u Salcburgu (125 evra kvadrat), Herengase (Herrengasse) u Gracu (110 evra kvadrat) i Maria Teresienštrase (Maria Theresienstraße) u Insbruku (110 evra kvadrat).

I lokali na Grabenu su među najskupljima
I lokali na Grabenu su među najskupljima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja