AKCIJA EUROPOLA: Državljani Srbije uhapšeni sa 50.000 lažnih evra!
Foto: Shutter

Banda flasifikovala novac

AKCIJA EUROPOLA: Državljani Srbije uhapšeni sa 50.000 lažnih evra!

Austrija -
Detaljnim pregledom automobila policija je pronašla 50.000 falsifikovanih evra, skrivenih iza tapacirunga vrata na vozilu

BEČ - Trojica državljana Srbije i jedan državljanin Rumunije uhapšeni su u sredu u Austriji i Nemačkoj tokom policijske akcije kojom je koordinisao Europol. Kod dve osobe uhapšene u Austriji (29 i 35) policija pronašla 50.000 lažnih evra, dok je u Hamburgu uhapšen glavni falsifikator (38) i njegov pomagač.

Prema saopštenju kriminalističke policije Austrije, istražitelji su već mesecima bili na tragu grupi falsifikatora. U sredu, u mestu Pojsdorf (Poysdorf, pokrajina Donja Austrija), policijska patrola je zaustavila džip u kojem su se nalazila dvojica pripadnika ove internacionalne bande. Detaljnim pregledom automobila policija je pronašla 50.000 falsifikovanih evra, skrivenih iza tapacirunga vrata na vozilu. Vozač i njegov pratilac su odmah uhapšeni.

Gotovo istovremeno, nemačka policija je u Hamburgu uhapsila još dva člana ove bande, glavnog falsifikatora i njegovog pomagača. Takođe, nemačka policija je otkrila i njihovu "radionicu“ za falsifikovanje novca, zaplenila jedan štampač, papir, kao i određenu sumu falsifikovanog novca.

Iako su počinioci uhapšeni, iz kriminalističke policije Austrije naglašavaju da istraga još nije gotova. Između ostalog, policija želi da sazna kakvog su kvaliteta zaplenjene novčanice, koliko je lažnog novca do sada pušteno u opticaj, koliko je dugo ova banda već u "poslu“ sa falš novcem, kao i koji je bio krajni cilj dvojici uhapšenih u Austriji i na koji su tačno način falsifikovani novac želeli da puste u opticaj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track