ALARMANTNO: Sve više žena omamljeno kapima pa silovano!
Foto: Printscreen Kurier.at

Pazite kad pijete

ALARMANTNO: Sve više žena omamljeno kapima pa silovano!

Austrija -

BEČ - Broj krivičnih dela počinjenih upotrebom K.o. kapima se udvostručio i sa 63 2014.godine popeo na 113 u
2015.

Ovo su podaci Ministarstvo unutrašnjih poslova. Najviše je počinjeno silovanja ( 54 slučaja), dok su do sada to uglavnom bile provale i pljačke (53 slučaja prošle godine).

Broj žena koje su pre napada i silovanja omamljivane ovim kapima porastao sa 19 na čak 73 dok je broj muškaraca sa druge strane ostao konstantan.

„Zbog činjenice da je svaka deseta žrtva maloletna ,roditelji i školske ustanove moraju više da se uključe“ zahteva Martina Šenk (Schenk) ispred Tima Štronah. Problem vezan za opojne kapi je i što je teško dokazivo na sudu u većini slučajeva. Supstance se samo kratko nalaze u krvi, stoga policiji ostaju samo na izjave žrtava. Studije sprovedene na 120 ispitanika 2006.god. koji su bili opijeni ovim kapima u Velikoj Britaniji privukle su pažnju.

Ispostavilo se da je njih čak 99.2 posto pilo alkohol, pa je podmetanje k.o. kapi otkriveno samo u jednom od 10 slučajeva. Zastrašujuća je činjenica da te kapi mogu da se naruče na internetu veoma povoljno. Bez boje su tako da se veoma teško mogu primetiti u piću a njihovo prisustvo u organizmu se u najvećem broju slučajeva može dokazati u periodu od 6 do 12 časova nakon uzimanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track