AUSTRIJA KAO SAHARA: Pakleno do četvrtka, u utorak 38 stepeni - u hladu!
Foto: Rojters

Tropski talas

AUSTRIJA KAO SAHARA: Pakleno do četvrtka, u utorak 38 stepeni - u hladu!

Austrija -
Veće zahlađenje očekuje se tek od četvrtka 9. jula kada će temepratura vazduha u Austriji pasti ispod 30 stepeni

BEČ - Austriju je zahvatio talas tropskih vrućina, koje će u utorak dostići i 38. podeok - u hladu, što je za alpsku republiku ekstremno toplo. Velike vrućine zahvatile su celu zemlju, od Beča do Inzbruka. I u prestonici Austrije i u prestonici Tirola, usred Alpa, danas su izmerena 34 stepena po Celzijusu.

Za nedelju, 5. juli prognoziraju se temperature do 37 stepeni. Tek od ponedeljka 6. jula očekuje se pojava oblačnosti, a meteorolozi prognoziraju i periode kratkotrajnog nevremena sa mestimičnim pljuskovima.

Ipak, vrućine neće jenjavati. Vrhunac sadašnjeg vrelog talasa očekuje se u utorak 7. jula sa temperaturama do 38 stepeni u hladu. Veće zahlađenje očekuje se tek od četvrtka 9. jula kada će temepratura vazduha u Austriji pasti ispod 30 stepeni.

Ovaj vikend, prvi od početka letnjeg školskog raspusta, idealan je rashlađivanje na kupalištima na otvorenom, pogotovo u Beču.

Martin Kotinski (Martin Kotinsky), portparol Bečkih kupališta, izjavio je da se ovog vikenda na gradskim kupalištima očekuje 230.000 kupača.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track