AUSTRIJA NA BURETU BARUTA: Masovna tuča 300 azilanata u prihvatnom centru!
Foto: Printscreen Heute.at/Thomas Lenger

NOVI INCIDENT

AUSTRIJA NA BURETU BARUTA: Masovna tuča 300 azilanata u prihvatnom centru!

Austrija -
Policija satima nije mogla da uspostavi red u Ttrajskirhenu. Tom prilikom povređene su dve osobe jedna Somalijka i jedna policajka

TRAJSKIRHEN - Masovna tuča izbeglica donjeaustrijskom Traiskirhenu (Traiskirchen), još je jedan dokaz sve teže situacije u smeštajima za podnosioce molbi za dobijanje azila.

U centru za izbeglice u Trajskirhenu, koji je najveći u Austriji i već nedeljama prenatrpan ljudima koji traže azil, preksinoć je oko 21.30 loptom pogođena jedna žena, poreklom iz Somalije. Lopta joj je povredila palac što je bio povod za tuču, u kojoj je učestvovalo 300 izbeglica, većinom iz Somalije i Afganistana.

Prema rečima portparola policije Markusa Hajndla (Markus Heindl), policija je sa 100 čuvara reda morala da interveniše kako bi smirila strasti, i to tek nakon više sati, tačnije do iza ponoći kada su konačno uspostavili red u gradu i razdvojili zaraćene strane. Tom prilikom povređene su dve osobe jedna Somalijka i jedna policajka. Intrvencija je trajala do posle ponoći. Bilo je i materijalne štete, a najgore su prošle ulazne rampe izbegličkog centra.

"S obzirom na prenatrpanost centra za prihvat, pojačana je agresivnost kod ljudi i velika mogućnost izbijanja incidenata, koji mogu eskalirati i fizičke obračune", upozorava Hajndl.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track