STEŽU KAIŠ: Austrija planira da uštedi na državnoj administraciji milijardu evra!
Foto: Print Screen

NOVE MERE VLADE

STEŽU KAIŠ: Austrija planira da uštedi na državnoj administraciji milijardu evra!

Austrija -
Najveće uštede se predviđaju za državne službenike, a ministarstva treba da smanje svoje troškove kroz smanjenja broja oglasa, i povećanim prelaskom na elektronsku administraciju

BEČ - Austrijska vlada namerava da, u okviru finansijskog okvira do 2019.godine, ostvari uštede u javnoj administraciji u visini od 1,1 milijardi evra.

Finansijski okvir, koji treba da prođe vladu krajem meseca predviđa, kako prenosi austrijska štampa, uštede u visini od 700 miliona evra na saveznom nivou i 400 miliona evra na pokrajinskom i opštinskom nivou. Od 700 miliona evra, koliko treba da uštedi savezna administracija, predviđeno je da se 200 miliona evra ostvari smanjenjem dotacija za oblasti tržišta rada i istraživanja, kao i 500 miliona evra kroz uštede u administraciji.

Tako je planirano da se 335 miliona evra uštedi kroz prilagođavanje sistema javne adminsitracije. Najveće uštede se predviđaju za državne službenike, i to u visini od 430 miliona evra. Tako ministarstva treba, na primer, da smanje svoje troškove za 50 miliona evra kroz smanjenja broja oglasa, i povećanog prelaska na elektronsku administraciju.

Planirano je da se uštedi i na prekovremenom radu državnih službenika, ali i kroz mere štednje u ambasadama i drugim predstavništvima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track