AUSTRIJA U NEDELJU BIRA PREDSEDNIKA: Evo sa kim bi birači najradije popili pivo!
Foto: Printscreen Oe24.at

Anketa bečkpog dnevnika Hojte

AUSTRIJA U NEDELJU BIRA PREDSEDNIKA: Evo sa kim bi birači najradije popili pivo!

Austrija -

BEČ - Samo par dana uoči predsedničkih izbora u Austriji objavljuju se brojne ankete, među kojima je zanimljivo i istraživanje bečkog dnevnika Hojte sa pitanjem "Sa kojim bi kandidatom išli na pivo?"

Istraživanje je pokazalo da bi Austrijanci najradije išli na pivo sa kandidatom stranke Zelenih Aleksanderom van der Belenom, koji važi za favorita i u ostalim istraživanjima. S njim bi na pivo 21 odsto građana, a zanimljivo je da bi sa "poslednjim" na listi političkih istraživanja Rihardom Lugnerom na pivo bi 17 odsto građana.

Na trećem mestu se nalazi nezavisna kandidatkinja Irmgard Gris, sa kojom bi 14 odsto građana na pivo, a iza nje je kandidat Slobodarske partije (FPÖ) Norbert Hofer (12 odsto), koji je u političkim istraživanjima sa Van der Belenom glavni kandidat za ulazak u drugi krug glasanja.

Sa kandidatom Socijaldemokratske partije (SPÖ) Rudolfom Hundstroferom na pivo bi izašlo svega osam odsto građana, a sa kandidatom Narodne partije (Ö)VP) Andreasom Kolom pet odsto. Broj onih koji bi sa Van der Belenom na pivo gotovo je istovetan (20 odsto) broju građana koji su rekli da ni sa jednim kandidatom ne bi izašli na pivo.

Borba za predsednika Austrije veoam je tesna i verovatno će večerašnji televizijski duel doprineti da značajan broj neodlučnih donese konačnu odluku o tome kome će u nedelju dati svoj glas.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track