AUSTRIJSKA POLICIJA NA PRELAZU KELEBIJA: Pojačana kontrola na granici sa Mađarskom!

Love ilegalne migrante

AUSTRIJSKA POLICIJA NA PRELAZU KELEBIJA: Pojačana kontrola na granici sa Mađarskom!

Austrija -
Petočlani tim austrijskih policajaca predvodi inspektor Tomas Štelcer, a njihov glavni zadatak je da vozilima opremljenim termovizijskim kamerama uspostave dodatnu kontrolu u ovom delu granice

KELEBIJA - Austrijski policajci stigli su na granični prelaz Kelebija gde će srpskim kolegama pružiti podršku u hvatanju ilegalnih migranata, javlja bečki Kurir sa lica mesta.

Petočlani tim austrijskih policajaca predvodi inspektor Tomas Štelcer (Thomas Stelzer), a njihov glavni zadatak je da vozilima opremljenim termovizijskim kamerama uspostave dodatnu kontrolu u ovom delu granice gde i najveći broj migranata prelazi u Mađarsku, a potom kreće dalje, uglavnom ka Austriji.

Većina migranata dolazi preko Makedonije, piše Kurir i podseća da će već od sutra srpski policajci na granici sa Mađarskom imati pomoć i podršku mađarskih kolega, koje će doći sa četiri vozila opremljena najmodernijim termovizijskim kamerama.

Ministarka unutrašnjih poslova Austrije Johana Mikl-Lajtner (Johanna Mikl-Leitner) izjavila je da se kontrola na granicama mora dodatno ojačati i da će se početi sa strožom proverom srpsko-mađarske granice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track