AUSTRIJSKI PREDSTAVNIK EVROVIZIJE: Beograd ima najleše žene i moraću opet da dođem!
Foto: Stefan Jokić

SUSRET RIVALA U BEOGRADU

AUSTRIJSKI PREDSTAVNIK EVROVIZIJE: Beograd ima najleše žene i moraću opet da dođem!

Austrija -
Dominiku Mureru, frontmenu rok sastava Makemakes koji predstavlja Austrijau na Pesmi evrovizije veoma se dopala srpska prestonica kao pesma Bojane Stamenov "Ceo svet je moj"

BEOGRAD/BEČ - Grad Beč domaćin ovogodišnje 60. jubilarne "Pesme Evrovizije" organizovao je juče u Beogradu susret između Bojane Stamenov i članova grupe Makemakes koji će predstavljati Srbiju i Austriji na najvećem festivalu pop muzike. Dominiku Mureru, frontmenu rok sastava iz Salcburga veoma se dopao naš grad kao pesma srpske Arete Frenklin.

" Šteta što ne možemo u Beogradu da ostanemo malo duže. Imate prelepe žene i odličnu hranu. Vratićemo se u Beč s kojim kilogramom više. Oduševljeni smo Kalemegdanom i vrlo rado ćemo doći ponovo - poručio je Dominik.

http://www.youtube.com/watch?v=duW-PsDbysg

Glavni moto ovogodišnje Evroviziji glasi "Gradimo mostove", dolazak je najavilo 1.700 stranih novinara i više od 1.300 delegata. Bojana je na druženje s kolegama iz Austrije stigla iz Amsterdama gde je bila jedna od najvećih zvezda na tradicionalnom velikog koncertu koji organizuju fanovi Eurosonga.

- U Holandiji sam imala susret sa svojim obožavacima i mogla sam da osetim atmosferu koja vlada oko festivala. Austrijska je jedna od retkih pesama učesnica koju slušam dok vozim automobil. Srbija se priprema, ali ne bih još otkrivala detalje. Jedva čekam da dođem u Beč - iskrena je Bojana Stamenov.

Šef naše delegacije na takmičenju koje organizuje tamošnja nacionalna televizija ORF Dragan Ilić Ilke izjavio je da Srbija očekuje 12 poena od Austrije jer može da glasa i pomogne našoj pesmi da ode u veliko finale.

- Očekujemo visok plasman - poručio je Ilke.

Brojke

40 zemalja učestvuje na Evroviziji

1.700 novinara će pratiti festival

110 hiljada posetilaca će moći da prati takmičenje u dvorani

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track