AZILANT PRETIO DA ĆE SVE POBITI: Političar spasao devojku koju je Alžirac kidnapovao!
Foto: Printscreen Osterreich

HRABRI SLOBODARAC

AZILANT PRETIO DA ĆE SVE POBITI: Političar spasao devojku koju je Alžirac kidnapovao!

Austrija -
Manfred Feter, zamenik gradonačelnika Gramatnojzidla uspeo je da spreči otmicu svoje podstanarka i pomogao policiji da uhapsi otmičara

GRAMATNOJZIDL - Veliku prisebnost i hrabrost pokazao je Manfred Feter (Manfred Vetter), član Slobodarske partije Austrije (FPÖ) i zamenik gradonačelnika donjeaustrijskog mesta Gramatnojzidl (Gramatneusiedl), nedaleko od Beča.

Feter je uspeo da spreči otmicu žene koja je bila njegova podstanarka i pomogao policiji da uhapsi otmičara. Feter je jeadn svoj stan izdao devojci. U međuvremenu je saznao da ona povremeno ima problema sa svojim prijateljem, Alžircem koji u Austriji traži azil.

Oni su se nedavno tako žestoko posvađali da su komšije morale da pozovu policiju. Azilant je vikao kako će najpre sve pobiti, a onda i sebe samog. Policajaci su ga odveli u pritvor, iz kog je ubrzo izašao.dan pošto je Alžirac izašao iz zatvora vlasnik kuće, Feter, video ga je kako pokušava da se popenje kroz prozor i uđe u stan njegove stanarke.

Feter mu je zapretio da će pozvati policiju i on je ćuteći otišao. tada je naišla i Feterova podstanarka koja se vraćala iz policije u kojoj je dala izjavu. Alžirac je presreo devojku, i iako se ona opirala i otimala odvukao iza obližnje benzinske pumpe kod Glavnog trga Gramatnojzidla.

Feter je u strahu da bi mogao da naudi devojci odmah krenuo za njima i video da je uvukao u kapiju jedne kuće. Odmah je pozvao policiju, koja je u stigla u veoma kratkom vremenu. Otmičar je uhapšen i nije pružao otpor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track