BACAO HRANU PO ĆELIJI I PRETIO: Trostrukog ubicu iz Graca prebacili u specijalni pritvor!
Foto: Prinskrin Oe24.at

Incident u zatvoru Grac-Jakomini

BACAO HRANU PO ĆELIJI I PRETIO: Trostrukog ubicu iz Graca prebacili u specijalni pritvor!

Austrija -
Direktor zatvora je naredio da Rizvanovića prebace u specijalni pritvor, ćeliju u kojoj se nalazi samo krevet i sanitarni čvor čvrsto pričvršćeni za pod. U ćeliji je i tv-prijemnik, ali se nalazi iza rešetaka

GRAC - Alen Rizvanović, trostruki ubica iz Graca, prebačen je na neko vreme u specijalni pritvor zatvora Grac-Jokomini zbog divljanja u zatvorskoj ćeliji i pretnji upućenih psihologu koji je pokušao da razgovara sa njim.

Rizvanović, koji je u divljoj vožnji 20. juna po Gracu namerno gazio ljude i usmrtio dečaka (4) i dvoje mladih ljudi, a 34 povredio, bacao je hranu po ćeliji, uništavao inventar, pretio stražarima i psovao ih. Agresivan je bio i prema psihologu koja je morala da prekine razgovor sa njim.

Nakon toga direktor zatvora je naredio da Rizvanovića prebace u specijalni pritvor, ćeliju u kojoj se nalazi samo krevet i sanitarni čvor čvrsto pričvršćeni za pod. U ćeliji je tv-prijemnik, ali se nalazi iza rešetaka.

"Nežan odnos prema pritvorenima ima svoje granice", izjavio je dnevnom listu Kronen Cajtung Martin Johan Šepf (Martin Johan Schöpf), personalni rukovodilac austrijskih sudskih stražara.

Specijalni pritvor je malo ohladio Rizvanovića. Smirio se u specijalnoj ćeliji, pa je vraćen u prethodnu. Čak je i "nagrađen" pa su ga juče posetili roditelji. Ipak, zatvor u Gracu želi da se reši Rizvanovića. Zatraženo je njegovo prebacivanje u bečki zatvor Jozefštat (Josefstadt), jer ovaj zatvor ima specijalnu bolničku jedinicu za (psihički) bolesne.

Adisa i dalje u životnoj opasnosti

Na bolničkom lečenju nalazi se još sedam osoba, žrtava divljačke vožnje Alena Rizvanovića. Najteže povređena Adisa Dolić, takođe poreklom iz BiH, još uvek je u životnoj opasnosti. Rizvanović je samo dve nedelje pre venčanja zakazanog u Gracu usmrtio njenog muža Adisa, a njoj slomio kičmu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track