BRAČNI PAR ISTUPIO IZ CRKVE: Sveštenik im tražio pare i pretio prokletstvom!
Foto: Profimedia

Skandal u Tirolu

BRAČNI PAR ISTUPIO IZ CRKVE: Sveštenik im tražio pare i pretio prokletstvom!

Austrija -
Prvo nas je psovao, a zatim je ispred nas stavio dve teglice. U jednoj se nalazila sveta vodica, a na drugoj je bio zalepljen citat iz Biblije koji govori o prokletstvu, kaže Alojz Jonas

BEČ - Katolički sveštenik iz Tirola zapretio je jednom bračnom paru, inače dugogodišnjim vernicima, da će ih zbog neplaćanja crkvene članarine stići prokletstvo!

Penzioner Alojz Joas (Alois Joas) i njegova, odnedavno nezaposlena supruga Henelore (Hannelore) godinama su uredno plaćali crkvenu članarinu i pomagali sveštenike i crkvenu zajednicu. Međutim, zbog teške finansijske situacije bračni par je zamolio crkvenu zajednicu da im odobri "popust“ na crkvenu članarinu, piše Tiroler Tageszeitung.

Nakon što je crkvena služba odbila da im snizi iznos članarine, njih dvoje su istupili iz crkve. Saznavši za to, na njih se obrušio i njihov dugogodišnji sveštenik Bernhard Maria Leo Varner (Bernhard Maria Leo Werner).

"Prvo nas je psovao, a zatim je ispred nas stavio dve teglice. U jednoj se nalazila sveta vodica, a na drugoj je bio zalepljen citat iz Biblije koji govori o prokletstvu. Time je on hteo da kaže da će se na nas, ako se ne vratimo u crkvu, obrušiti ova kletva“, izjavio je Alojz Jonas.

Sveštenik Varner priznaje da je razgovor krenuo po zlu i da žali zbog toga. Uprkos citatu iz Biblije koji je zalepio na jednoj od teglica, Varner naglašava da ne zna ništa o kletvi i prokletstvu koje spominje Alojz Jonas, te navodi da ne razume da je ovaj bračni par istupio iz crkve zbog članarine, koja je prema njemu ionako mizerna.

Portparol crkve navodi da se ovde radilo o čistom nesporazumu i da crkva traži način da ovaj bračni par ponovo pridobije nazad.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track