BEČ U ZNAKU EVROVIZIJE: U metrou i vozilima gradskog saobraćaja slušaće samo Končitu!
Foto: ORF

Pripreme za takmičenje

BEČ U ZNAKU EVROVIZIJE: U metrou i vozilima gradskog saobraćaja slušaće samo Končitu!

Austrija -
Bečke linije došle su na ideju da snime nove najave za govorne automate u vozilima gradskog prevoza koje će izgovoriti Končita Vurst, austrijska pobednica prošlogodišnjeg takmičenja za pesmu Evrovizije

BEČ - Beč se potpuno posvetio predstojećoj Evroviziji, i promociji grada i čitave Austrije u svetu kroz ovo takmičenje.

Bečke linije došle su na ideju da snime nove najave za govorne automate u vozilima gradskog prevoza koje će izgovoriti Končita Vurst, austrijska pobednica prošlogodišnjeg takmičenja za pesmu Evrovizije. Končita će preko govornog automata pozdravljati sve korisnike tramvaja i metro-linija kao i putnike na stajalištima Bečkih linija.

„Sva obaveštenja će biti snimljena na nemačkom, engleskom i francuskom jeziku“, izjavio je Ansver Lang (Answer Lang), portparol Bečkih linija (Wiener Linien).

Lang je dodao da će emitovanje ovih obaveštenja početi sedam dana pre početka ovogodišnje Evrovizije. Međutim o kakvim se tačno saopštenjima radi, Lang tu informaciju nije želeo da otkrije. Ovogodišnje takmičenje za pesmu Evrovizije održava se od 19. do 23. maja u Gradskoj hali (Stadthalle) u Beču.

Održala obećanje i objavila autobiografiju

U Austriji je nedavno objavljena i austobiopgrafija Končite Vurst pod nazivom „Ja, Končita“, koja je izazvala veliku pažnju. Na 190 stranica čitaocima su ponuđene sve pikanterije iz njenog života, između ostalog kako je još kao dečak Končita volela da oblači venčanicu i haljine svoje majke, kao i neprijatnosti i situacije kroz koje je, zbog svoje različitosti, prolazila tokom školskih dana. Odluku da objavi knjigu Končita je kako kaže donela na dan održavanja prošlogodišnjeg finala za pesmu Evrovizije održanog u Kopenhagenu.

„Ako danas pobedim, ispričaću svoju priču“, izjavila je tada Končita i održala obećanje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track