BEČ ZATVORIO ISLAMSKU ŠKOLU: Nisu sarađivali sa austrijskim vlastima!
Foto: Reuter

Izolovali se

BEČ ZATVORIO ISLAMSKU ŠKOLU: Nisu sarađivali sa austrijskim vlastima!

Austrija -
Škola je zatvorena jer je vlasnica ustanove zabranila nastavnom osoblju da sarađuje sa austrijskim službama, pa čak i u slučaju da dođe do povrede nekog deteta, piše Kurir

BEČ - Gradsko školsko veće Beča zatvorilo je ove nedelje jednu privatnu islamsku osnovnu školu u 20. bečkoj opštini.

Prema pisanju bečkog Kurira, škola je zatvorena jer je vlasnica ustanove zabranila nastavnom osoblju da sarađuje sa austrijskim službama, pa čak i u slučaju da dođe do povrede nekog deteta.

Situacija je eskalirala upravo prilikom povrede jedne učenice, koja je, nakon što je gurnuo školski drug, pala, udarila glavom o pod i zadobila modricu na čelu.

Direktorka je dan nakon incidenta vlasnici škole skrenula pažnju i naglasila da niko nije pozvao hitnu pomoć, pa čak ni roditelji nisu odveli dete kod doktora, na šta joj je vlasnica navodno odgovorila da je za nju prioritet zaštita roditelja, jer mnogi od njih nemaju socijalno osiguranje. Nakon ovakvog obrazloženja direktorka je pozvala policiju.

Kako ne bi rizikovalo da opet dođe do "opasnosti po zdravlje učenika“ Gradsko školsko veće je odlučilo da školu zatvori.

"Gradsko školsko veće je došlo do saznanja da se svi incidenti koji se dogode u ovoj školi, interno regulišu, a to nije moguće. Svaka škola mora uvek sarađivati sa ostalim institucijama“, izjavio je Arno Langmajer (Arno Langmeier), pravnik bečkog Gradskog školskog veća.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track