BEČKA POLICIJA REGRUTUJE SVE VIŠE MUSLIMANA: Vrbuju kolege i po džamijama!
Foto: Printscreen Krone.at

SVE ZA BOLJU INTEGRACIJU

BEČKA POLICIJA REGRUTUJE SVE VIŠE MUSLIMANA: Vrbuju kolege i po džamijama!

Austrija -
"Trebalo bi kuću molitve ostavite na miru, bolje se promovišite po školama ili putem reklama. Nisam čuo da se hrišćanski policajci traže po katedralama", izjavio je predsednik Turske kulturne zajednice, Birol Kiliđ

BEČ - Policija je u potrazi za novim kadrom, a zbog izmenjene demografske slike u Austriji kandidate traže i među Austrijancima sa migrantskim poreklom. Ovo se radi kako bi se bolje shvatile kulturne različitosti i ponašanje među zvaničnicima. Po prvi put policija se promovisala u Islamskom centru.

U Austriji živi oko 600.000 muslimana, a od tog broja više od 200,000 njih je nastanjeno u Beču, sa tendencijom rasta. Ipak, svega je tri posto muslimana zaposleno u policiji.

"Želja i cilj nam je da policija predstavlja naše društvo i ovaj program postoji već duže vreme", saošteno je iz kabineta bečka pokrajinska ministarka za integraciju Sandra Frauenberger (Sandra Frauenberger sPÖ).

Nedavno je doslo i do susreta policije i predstavnika odeljenja za integracije Islamskog centra u Beču u okrugu Floridsdorf. Jedan od učesnika je za ORF izjavio da veruje da muslimanski policajci mogu da podignu kredibilitet i poverenje zajednice.Međutim bilo je i onih koji nisu oduševljeni ovom praksom i najglasnije kritike stigle su od turske Kulturne zajednice

"Trebalo bi kuću molitve ostavite na miru, bolje se promovišite po školama ili putem reklama. Nisam čuo da se hrišćanski policajci traže po katedralama. Mi mislimo da je ovo prilično sumnjivo", izjavio je predsednik Turske kulturne zajednice, Birol Kiliđ (Birol Kilic).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track