SPECIJALNA PONUDA: Slepi i gluvi posetioci uživaju u eksponatima bečkih muzeja!

Misle na sve

SPECIJALNA PONUDA: Slepi i gluvi posetioci uživaju u eksponatima bečkih muzeja!

Austrija -
Muzej Gornji Belvedere organizuje specijalne ture za slepe osobe sa detaljnim opisima Ferdinanda Georga Valdmilera i njegovog vremena kao i najpoznatijeg dela Gustava Klimta "Poljubac”

BEČ - Muzeji u Beču na svom programu imaju posebnu ponudu za slepe, slabovide i gluve posetioce.

Muzej istorije umetnosti ima jedinstvenu uslugu za slepe i slabovide osobe u svetu. Tri vrhunska dela iz renesansne zbirke su napravljena kao 3D-reljefi koji se mogu opipati. Fotografije visoke rezolucije Rafaelove "Madone u zelenom”, Direrove "Marije sa detetom” i Fukeovog "Gonela” poslužile su kao osnova za reljefe koji pružaju utisak o procesu nastajanja slika i o brojnim detaljima. Dodatne informacije o delima posetioci mogu naći u brošurama na Brajevoj azbuci i kod vodiča.

Muzej Gornji Belvedere organizuje specijalne ture za slepe osobe sa detaljnim opisima Ferdinanda Georga Valdmilera i njegovog vremena kao i najpoznatijeg dela Gustava Klimta "Poljubac”.

Ljubitelji arhitekture se mogu upoznati sa dvorcem putem makete Gornjeg Belvederea. Posetiocima sa oštećenim sluhom omogućene su multimedijalne ture sa filmovima o istoriji dvorca i galeriji na austrijskom znakovnom jeziku.

Slabovidim posetiocima Austrijskog etnografskog muzeja omogućeno je da odabrane predmete od drveta i keramike dožive dodirom. Ova mogućnost takođe stoji na raspolaganju posetiocima oštećenog vida i u Rimskom muzeju.

Na glavnom ulazu u dvorac Šenbrun postavljena je bronzana maketa letnje rezidencije Habzburgovaca u razmeru 1:2000. Na taj način slepi i slabovidi imaju priliku da bolje spoznaju veličinu dvorca ispred kojeg se nalaze.

U Šenbrunu, Gornjem Belvedereu i Rimskom muzeju posetiocima sa oštećenim sluhom stoje na raspolaganju multimedijalni vodiči na austrijskom znakovnom jeziku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track