SRBIJA U BEČU: Beograd predstavlja svoj investicioni potencijal Austrijancima
Foto: Zorana Jevtic

Poslovni forum

SRBIJA U BEČU: Beograd predstavlja svoj investicioni potencijal Austrijancima

Austrija -
Predstavnici Beograda predstaviće najznačajnije projekte, a pripremljen je i Vodič za strane investitore, koji sadrži sve potencijale glavnog grada Srbije, kaže gradski menadžer Goran Vesić

BEOGRAD - Delegacija Grada Beograda počinje danas dvodnevnu radnu posetu Beču, gde će učestvovati na poslovnom forumu "Srbija u Beču 2015", na kome će austrijskoj poslovnoj zajednici biti predstavljen investicioni ambijent u Srbiji i rezultati reformi usmerenih na unapređenje uslova poslovanja.

Kako je saopštila Gradska uprava, u delegaciji Grada biće gradski menadžer Goran Vesić i gradski urbanista Milutin Folić, a oni će predstaviti investicione potencijale i projekte srpske prestonice.

Vesić je rekao da će delegacija Beograda predstaviti investicione projekte srpske prestonice, poput uređenja deponije u Vinči, izgradnje četiri podzemne garaže, drugu i treću fazu veletržnice, ulaganje u beogradske toplane, kanalizaciju...

"Veoma smo zahvalni Privrednoj komori Srbije i premijeru Aleksandru Vučiću što smo dobili priliku da učestvujemo na poslovnom forumu privrednika dve zemlje", naveo je gradski menadžer.

On je dodao da će predstavnici Beograda predstaviti najznačajnije projekte, a pripremljen je i Vodič za strane investitore, koji sadrži sve potencijale glavnog grada Srbije.

Austrija je, kako je dodao, jedan od najvećih investitora, ako ne i najveći u Srbiji, i zato su oni prvi s kojima treba razgovarati o navedenim temama.

Vesić je podsetio i da se već daleko otišlo u pripremi tendera za deponiju komunalnog otpada u Vinči, kao i sa pripremama i tenderom za četiri podzemne garže.

Veliki broj kompanija je, prema njegovim rečima, zainteresovan i za javno-privatno partnerstvo u oblasti kanalizacije, daljinskog grejanja i javne rasvete.

Poslovni forum "Srbija u Beču 2015" biće održan sutra u Beču, a kako su organizatori ranije najavili trebalo bi da ga otvori premijer Vučić.

Četvrti po redu poslovni forum te vrste održava se u organizaciji Privredne komore Srbije (PKS) i Privredne komore Austrije. Na skupu u Beču učestvovaće 45 srpskih kompanija i institucija, a najviše prijavljenih firmi je iz oblasti prehrambene industrije, prikupljanja sekundarnih sirovina, reciklaže i komunalne privrede, saopšteno je ranije iz PKS-a.

Nakon plenarnog dela Poslovnog foruma predviđeni su bilateralni razgovori srpskih i austrijskih privrednika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track