Bombaš iz Milenijum sitija u policiji bio potpuno sluđen, saslušanje prekinuto!

Nesposoban za komunikaciju

Bombaš iz Milenijum sitija u policiji bio potpuno sluđen, saslušanje prekinuto!

Austrija -
ORF javlja da je ovaj muškarac od ranije poznat policiji, ali da nije bio okarekterisan kao opasna osoba

BEČ - Služba za zaštitu ustavnog poretka i borbu protiv terorizma uključila se u istragu povodom jučerašnjih pretnji muškarca (34) koji je u tržnom centru Milenijum siti (Millennium City) pretio da će baciti bombu i tom prilikom svoju ćerkicu (4) uzeo za taoca.

Kako prenosi austrijski Javni radio-televizijski servis (ORF), policijsko saslušanje je prekinuto jer je uhapšeni davao zbunjujuće i nepovezane izjave. ORF dalje javlja da je ovaj muškarac od ranije poznat policiji, ali da nije bio okarekterisan kao opasna osoba.

Prilikom hapšenja kod muškarca nije pronađena bomba, za koju je tvrdio da ima. Takođe, policija je pretresla i stan uhapšenog, ali ni u njemu nije pronađena nijedna eksplozivna naprava. Četverogodišnja ćerka koju je uzeo za taoca i koja u napadu nije povređena, trenutno se nalazi kod svoje majke.

Podsetimo, do incidenta je došlo juče oko 10:30, u Monki Parku, delu tržnog centra Milenijum siti posvećenog deci, kada je jedan muškarac iz čista mira najpre posetiocima počeo da preti bombom, a zatim i svoje dete uzeo kao taoca. Jedan od posetilaca ovog tržnog centra je odmah alarmirao policiju.

Policija je odmah evakuisala najveći deo centra, a vozilima "Bečkih linija“ (na linijama U6, 5A, 11A, 11B, 37A, kao i mnogobrojnim šnelban linijama) javljeno je da ne smeju da prilaze Milenijum sitiju, to jest stanici Handelskej (Handelskai). Pripadnici policijske jedinice za specijalne operacije Vega (Wega) uspeli su da obuzdaju napadača i oslobode dete.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track