ĐACI GA OTKUCALI: Suspendovan veroučitelj koji je opravdavao ubistva zbog vređanja Alaha!

Preti mu i otkaz

ĐACI GA OTKUCALI: Suspendovan veroučitelj koji je opravdavao ubistva zbog vređanja Alaha!

Austrija -
U slučaju da se optužbe pokažu kao tačne, veroučitelju će biti otpušten, navedeno je iz štajerskog pokrajinskog ministarstva za školstvo

GRAC - Pokrajinsko ministarstvo za školstvo u Štajerskoj suspendovalo je islamskog veroučitelja iz Graca, koji je učenicima na času govorio da je svako nasilje nad nevernicima opravdano.

Prema pisanju austrijskog portala oe24, suspendovani veroučitelj je posle terorističkog napada na satirični list Šarli Ebdo u Parizu, verbalno branio čin džihadista koji su učestvovali u ovom napadu. On je tom prilikom učenicima rekao da je ispravno nanositi bol onome ko uvredi Alaha.

Odluku o suspenziji potvrdili su i iz kancelarije Elizabet Majksner (Elisabeth Meixner ), štajerske pokrajinske ministarke za školstvo. Iz ministarstva za školstvo saopštili su da je ovaj veroučitelj, tokom nastave ali i van nje, učenicima pričao da ubistvo smatra legitimnim činom. Učenici su ove njegove izjave preneli školskoj službi za socijalni rad, koja je o svemu obavestila i školsku direkciju.

Ove informacije su takođe prosleđene i Službi za očuvanje ustavnosti i borbu protiv terorizma (BVT), koja sada mora da ispita celi ovaj slučaj. Suspenzija veroučitelja biće na snazi sve do okončanja istrage. U slučaju da se optužbe pokažu kao tačne, veroučitelju će biti otpušten, navedeno je iz štajerskog pokrajinskog ministarstva za školstvo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track