LEKARSKA GREŠKA: Dečak  (6) preminuo posle operacije krajnika!
Foto: Privatna Arhiva

Tragedija u Salcburgu

LEKARSKA GREŠKA: Dečak (6) preminuo posle operacije krajnika!

Austrija -
Šestogodišnji Marsel. B. nije se probudio posle operacije krajnika mada bolnica trvrdi da lekari nisu odgovorni za njegovu smrt državno tužilaštvo je pokrenulo istragu protiv jedne doktorke

SALCBURG. Marsel B. (6) preminuo je u utorak u pokrajinskoj bolnici u Salcburgu posle operacije krajnika. Državno tužilaštvo pokrenulo je istragu protiv jedne doktorke, mada bolnica demantuje da je smrt dečaka direktno povezana sa izvedenom operacijom.

Dečak je u utorak primljen u bolnicu u Salcburgu, gde mu je zakazana jednostavna operacija. Mališan se međutim nakon nje više nije probudio, a bolnica je, izdala pisano saopštenje u kome je dala svoje objašnjenje ovog slučaja.

U izveštaju se kao uzrok smrti navodi „redak, urođeni metabolički poremećaj“, a direkcija bolnice demantuje da su za smrtni ishod operacije krivi lekari.

„Izvesno je da dečakova smrt nije povezana sa izvedenom operacijom“ , stoji u saopštenju pokrajinske bolnice.

Državno tužilaštvo je ipak posle obdukcije tela mališana, pokrenulo istragu protiv jedne dokorke. Ona se sumnjiči za ubistvo iz nehata u posebno opasnim okolnostima, te joj u slučaju da dođe do sudskog procesa preti tri godine zatvora.

Sudski veštak trenutno ispituje smrt mališana, a policija još uvek nije ispitala osumnjičenu. Dečakovi roditelji su skrhani bolom, a za mališanom tuguju i svi stanovnici mesta Vagrajn u pokrajini Salcburg, gde živi Marselova porodica. Danas će u mesnoj crkvi za dečaka biti održana misa zadušnica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track