DIJASPORO, VAŽAN JE SVAKI TVOJ GLAS: Bojana se večeras bori za pobedu na Evrosongu!
Foto: Damir Dervišagi

FINALE PESME EVROVIZIJE

DIJASPORO, VAŽAN JE SVAKI TVOJ GLAS: Bojana se večeras bori za pobedu na Evrosongu!

Austrija -
Odluku o pobedniku donose publike i stručni žiri, pri čemu će odnos biti pola-pola. Pravo glasa imaće gledaoci iz svih 40 zemalja učesnica, koji će za svog favorati moći da glasaju putem SMS

BEČ - Za pobedu na 60. Pesmi Evrovizije u Beču boriće se večeras pevači iz 27 zemalja, među njima i predstavnica Srbije Bojana Stamenov. Odluku o pobedniku donose publike i stručni žiri, pri čemu će odnos biti pola-pola. Pravo glasa imaće gledaoci iz svih 40 zemalja učesnica, koji će za svog favorati moći da glasaju putem SMS.

Bojana je favorit fanova Evrovizije i novinara, a kladionice ukazuju da velike šanse za pobedu imaju i švedski kandidat Mans Zelmerlev, italijanski trio "Il Volo", kao i Ruskinja Polina Gagarina. Tokom jučerašnjeg dana održane su poslednje probe za finale, a i nastup pred stručnim žirijem, koji učestvuje u donošenju odluka. Stamenov će nastupiti u prvom delu finala, pod brojem 8.

Finalno veče otvoriće Slovenija, a zatvoriti Italija, a u njemu učestvuju Francuska, Izrael, Estonija, Velika Britanija, Jermenija, Litvanija, Srbija, Norveška, Švedska, Kipar, Australija, Belgija, Austrija, Grčka, Crna Gora, Nemačka, Poljska, Letonija, Rumunija, Španija, Mađarska, Gruzija, Azerbejdžan, Rusija, Albanija.

http://www.youtube.com/watch?v=c40kVKIoPvE

Inače, ovogodišnja Evrovizija imala je 40 učesnica, a po prvi put učestvovala je i Australija, koja već više decenija prati Pesmu Evrovizije i dobila je mogućnost da i ravnopravno učestvuje u ovom evropskom takmičenju.

Kompozitor pesme sa kojom predstavnica Srbije Bojana Stamenov nastupa na Pesmi Evrovizije u Beču Vladimir Graić kazao je, uoči završnice, da u finalu očekuje veliku borbu. "Mi smo u Beč došli s ciljem da uđemo u finale. Govorili smo od početka da je naš prvi i osnovni cilj da uđemo u finale. Sada kada smo u finalu imamo neke druge ciljeve, što je logično. Pomerili smo lestvicu“, naglasio je on.

Prezadovoljan...  Saša Mirkovićef, šef srpske delegacije na Pesmi Evrovizije
Prezadovoljan... Saša Mirkovićef, šef srpske delegacije na Pesmi Evrovizije

Saša Mirković: Bojana je stekla veliku popularnost i već su zakazani koncerti u Beču, Berlinu, Parizu...

Šef delegacije Srbije na Pesmi Evrovizije Saša Mirković ocenio je da je Bojana Stamenov pobednica po popularnosti. Mirković je, u izjavi Tanjugu, istakao da ne misli uopšte da je bitan plasman, jer je ostvaren efekat da je Bojana faktički pobedila na Evrosongu pre njegovog samog održavanja. Prema njegovim rečima, Bojana je pobednica po popularnosti i on, kao njen producent i njena produkcijska kuća "Boeton"“ već zakazuju velike koncerte u gradovima poput Pariza, Berlina i Beča.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track