BISER DIREKTORA ORF: Pesma Evrovizije je kao izbor za papu!

Izjava dana

BISER DIREKTORA ORF: Pesma Evrovizije je kao izbor za papu!

Austrija -
Koliko su pripreme ozbiljne svedoči i podatak da tri voditeljke nekoliko dana pre takmičenja neće smeti da jedu istu hranu da se ne bi otrovale u isto vreme

BEČ - Što je u katoličkoj crkvi izbor pape, to je u evropskom svetu televizija organizovanje Pesme Evrovizije , rekao je danas generalni direktor austrijske državne televizije ORF Aleksander Vrabec (Alexander Wrabetz).

On je, na konferenciji za štampu, istakao da u ORF vlada trenutno izvesna nervoza, ali i uverenje da će sve oko organizovanja i prenosa Evrovizije biti u redu.

Ovo je, bez sumnje, najveća manifestacija, koju je ikada sproveo ORF, rekao je Vrabec objašnjavajući da je samo u dvorani Štathale u kojoj se održava Evrosong, angažovano oko 3.000 ljudi.

Koliko su pripreme ozbiljne svedoči i podatak da tri voditeljke Mirjam Vajhselbaum, Alis Tumler i Arabela Kisbauer nekoliko dana pre takmičenje neće smeti da jedu istu hranu, kako bi se sprečila mogućnost da istovremeno dobiju trovanje hranom.

Što se tiče građana među njima vlada radost, ali i skepsa u vezi troškova koje sa sobom donosi održavanje Evrosonga u Beču.

Ispitivanje javnog mnjenja Marketagent.com pokazuje da svaki drugi Austrijanac u starosti između 14 i 69 godina zastupa mišljenje da troškovi u visini od 25 miliona evra prevazilaze korist koji zemlja ima od te manifestacije.

Studija Instituta za visoke studije (IHS), međutim, pokazuje da vrednost promocije Beča u svetu, preko Evrovizije, prevazilazi 100 miliona evra.

Takođe se očekuje da će privreda imati bruto prihode u visini od 38,1 miliona evra, od čega će budžet imati korist kroz poreze 16 miliona evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track