DOBILI VREĆU S NOVCEM: Nemica spasiocima poklonila 30 kilograma evra u kovanicama!
Foto: Printscreen Tt.com

ZNAK PAŽNJE I ZAHVALNOSTI

DOBILI VREĆU S NOVCEM: Nemica spasiocima poklonila 30 kilograma evra u kovanicama!

Austrija -
Martina Hempelman iz nemačke pokrajine Severna Rajna-Vestfalija prikupljala je priloge koje je potom poslala u znak zahvalnosti

ERVALD - Vreća sa 29,8 kilograma evro kovanica stigla je kao donacija iz Nemačke Gorskoj službi spasavanja u mestu Ervald (Ehrwald) u austrijskom Tirolu.

"Dobili smo jednu torbu u kojoj je bila vreća sa upakovanim kovanicama. Pojma nismo imali koliko je to novca, kao ni ko je gospođa koja nam je poslala novac", izjavio šef GSS u Ervaldu, Kristijan Špilman (Christian Spielmann) za tirolski dnevni list (Tiroler Tageszeitung).

On i njegovi drugovi prvo su izmerili džak sa parama, na jednoj kuhinjskoj vagi. Vreću punu kovanog novca, upakovanog u papirne novčanice, gorskim spasiocima u Ervaldu poslala je Martina Hempelman (Martina Hempelmann) iz nemačke pokrajine Severna Rajna-Vestfalija.

Hempelmanova kaže kaže da je prvobitna ideja bila da se organizuje dobrotvorna atletska trka između Mendena u Nemačkoj i Ervalda u Austriji, na kojoj bi se sakupio priloga za GSS Ervalda. Planirano je da trka-štafeta, na trasi od 700 kilometara, traje tri dana. Među zbog mnogih tehničkih problema odustalo se od te namere.

"To nismo mogli sebi da priuštimo", kaže Hempelmanova.

Zato je umesto trke, odlučila da na priredbama sakuplja priloge za GSS Ervalda? Na pitanje zašto baš za Ervaldona je odgovorila:

"Već osam godina provodimo ovde odmor", kaže Hempelmanova, i dodaje da se i lično uverila u stručnost i iskrenu ljubaznsot ljudi koji rade u lokalnoj GSS. "Oni su uvek tu, za nas sportiste" , dodaje Hempelmanova u "zahvali svim gorskim spasiocima u ime mnogih sportista".

Spasiocima je poklonila i rakiju, jer je, kaže " to običaj ". U međuvremenu prebrojali su kovanice i novčanice iz poklonjene vreće novca. Ukupno je u njoj bilo 798 evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track