DOBIO NAPAD PANIKE: Vozaču krana pozlilo na 40 metara visine, konopcima ga izvlačili iz kabine!
Foto: Printscreen Osterreich/Berufsrettung Wien

pozlilo mu na poslu

DOBIO NAPAD PANIKE: Vozaču krana pozlilo na 40 metara visine, konopcima ga izvlačili iz kabine!

Austrija -
Prema izjavama lekara radnik nije imao srčani udar već nenadani napad panike, ali će biti detaljno pregledan u bolnici kako bi se tačno ustanovilo zbog čega mu je pozlilo

BEČ - Sa gradilišta u Donauštatu (Donaustadt), u ulici Vagramerštrase 111 (Wagramerstrasse) lekarima hitne pomoći upućen je poziv za pomoć oko 10 sati. Rečeno im je da je njihovom vozaču krana (32) iznenada pozlilo i da ne mogu da dođu do njega jer je u kabini koja je na 40 metara visine.

Čovek je normalno došao ujutro na posao, da bi oko 10 sati osetio bol u grudima i jaku glavobolju. Kako nije mogao sam da napusti kran, a suviše je bilo rizično da ga radnici izvlače jer nisu bili osposobljeni za takvu akciju spašavanja osim hitne pomoći pozvana je i specijalna vatrogasna ekipa.

Kada su stigli lekari su morali da se popnu do kabine i intervenišu u pod potpuno neobičnim i veoma opasnim okolnostima. Oni su pacijenta pregledali u kabini krana koja se nalazila na 40 metara visine. Posle ukazane prve pomoći, specijalna tehnička vatrogasna ekipa sa konopcima je započela akcija spasavanja vozača sa krana. Za svaki slučaj je u pripravnosti bio i spasilački helikopter.

Čim su ga vatrogasci bezbedno spustili na zemlju vozač krana je kolima hitne pomoćihitno prebačen u bolnicu. Prema izjavama lekara radnik nije imao srčani udar već nenadani napad panike, ali će biti detaljno pregledan u bolnici kako bi se tačno ustanovilo zbog čega mu je pozlilo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track