DRAMA AUSTRIJSKOG PARA U NEPALU: Troje dece nismo uspeli da izvučemo iz ruševina!
Foto: Prinskrin Kronen Cajtung

Preživeli katastrofu

DRAMA AUSTRIJSKOG PARA U NEPALU: Troje dece nismo uspeli da izvučemo iz ruševina!

Austrija -
Pružali smo im prvu pomoć, međutim još uvek ne možemo da se oporavimo od šoka i tuge jer nismo uspeli da spasemo troje dece, stare od četiri do sedam godina, kaže Martin

BEČ/KATMANDU - Austrijanci Martin (27) I Liza (26) preživeli su razorni zemljotres u Nepalu u kojem je, prema poslednjim informacijama, stradalo oko 2.000 ljudi.

Martin i Liza kažu da su odmah posle katastrofalnog potresa krenuli u spasavanje i zbrinjavanje povređenih.

"Pružali smo im prvu pomoć, međutim još uvek ne možemo da se oporavimo od šoka i tuge jer nismo uspeli da spasemo troje dece, stare od četiri do sedam godina. Bili su teško povređeni ispod ruševina. Jako smo potreseni", rekao je Martin za Kronen cajtung.

On kaže da se tlo i dalje trese zbog naknadnih zemljotresa i da još ne mogu da krenu kući.

"Trenutno smo u mestu Čang Narajan, 15 kilometara od glavnog grada Katmandua. Sedimo na jednom poljani sa meštanima. Niko ne sme da uđe u kuću iz straha od novih potresa i rušenja", rekao je austrijski alpinista.

Martin i Liza, kao i svi alipnisti i meštani Čang Narajana večeras i narednih večeri spavaće na livadi.

Zemljotres u Nepalu preživeo je i slepi alpinista Andi Holcer, kao i njegova tri prijatelja na Mont Everestu. O koruškom alpinisti Hansu Venlcu, koji je u momentu potresa bio na putu do vrha, nema jođ nikakvih informacija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track