DRAMA U BEČKOM VRTIĆU: Vaspitačica pogođena metkom u glavu dok se igrala sa decom!
Foto: Printscreen Osterreich

PROMAŠIO DRVO

DRAMA U BEČKOM VRTIĆU: Vaspitačica pogođena metkom u glavu dok se igrala sa decom!

Austrija -
Policija je pronašla počinioca i privela mladića (27) iz komšiluka koji je priznao krivicu

BEČ - Poslednjih dana u Beču je posatlo sve opasnije biti slučajni prolaznik.

Juče pre podne ranjena je jedna vaspitačica usred dečijeg vrtića u Floridsdorfu, 21. bečkoj opštini. Ona je pogođena metkom iz malokalibarskog vatrenog oružj u lice. Zanimljivo je da se vrtić u kojem je vaspitačica upucana nalazi u ulici Kugelfanggasse, što u prevodu znači "Sokak za hvatanje kuršuma". Ulica je nazvana prema nasipu kojim je bilo ograđeno nekadašnje ovdašnje vojno strelište.

Vaspitačica, stara 43 godine, bila je sa decom u bašti vrtića juče u 10:22 kada je pogođena metkom u glavu. Ona je odmah prebačena vozilom hitne pomoći u bolnicu, gde je konstatovano da je projektil pogodio u obraz, i srećom to nije bilo blizu oka ili nekog drugo osetljivog mesta, i da joj nije probio viličnu kost.

Policija je ubrzo otkrila ko je pucao i privela mladić (27) iz komšiluka, koji nije imao dozvolu za oružje iz kog je pucao. On je izjavio koju je dao u policiskoj stanici rekao da je sa prijateljem iz malokalibarske puške gađao jedno drvo, kroz podrumski prozor svoje kuće.

Odmah posle ranjavanja vaspitačice, deca koja su srećom ostala nepovređena, sklonjena su u zgradu vrtića. Portparolka gradskog magistrata zaduženog za predškolsku negu, rekla je da ona i nisu bila svesna šta se dogodilo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track