Evo kako možete da glasate na izborima za Privrednu komoru Beča!
Foto: Beta

Kratko uputstvo za naše privrednike

Evo kako možete da glasate na izborima za Privrednu komoru Beča!

Austrija -
Na izborima za Privrednu komoru Beča privrednici mogu da glasaju na dva načina: direktnim odlaskom na glasačko mesto ili putem pošte

BEČ - Ovogodišnji izbori za Privrednu komoru Beča biće održani od 24. do 26. februara, a Socijaldemokratsko privredno udruženje Beča (SWV) i Referat MI u okviru SWV našim provrednicima donose sve informacije o načinu glasanja.

Na izborima za Privrednu komoru Beča privrednici mogu da glasaju na dva načina: direktnim odlaskom na jedno od glasačkih mesta ili putem pošte.

Da bi privrednik mogao poštanskim putem da glasa na izborima za Privrednu komoru Beča, potrebno je da prvo ispuni formular za izdavanje izborne karte (Wahlkarte). Nakon podnošenja ovog formulara izborna karta će poštanskim putem stići na adresu pošiljaoca.

U istom pismu registrovanom glasaču će takođe stići i izborni listić (Wahlzettel) na kojem se nalaze imena lista kandidovanih u okviru strukovne branše privrednika na čiju adresu je ovo pismo i stiglo.

Kada birač označi kvadrat pored imena liste za koju želi da glasa, potrebno je da se svojeručno potpiše, ali isključivo unutar predviđenog polja. Nakon toga je izborni listić potrebno staviti u izborni koverat, koji se zatim stavlja u koverat namenjen za slanje.

Prilikom zatvaranja, odnosno presavijanja i lepljenja koverta treba paziti da na njemu ne nastanu pukotine ili nabori.

Socijaldemokratsko privredno udruženje Beča (SWV) podseća da za slanje pisma sa glasačkim listićem markica nije potrebna.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track