FANTOM NA IZBORNOJ LISTI: Ko je pravi Sandro Dokić, kandidat FPÖ za Privrednu komoru Beča!
Foto: Kurir štampano

skandal

FANTOM NA IZBORNOJ LISTI: Ko je pravi Sandro Dokić, kandidat FPÖ za Privrednu komoru Beča!

Austrija -
Prošlog četvrtka prijatelji su me pitali zašto sam kandidat na listi FPÖ, a ja sam mislio da se neko šali, ovo je austrijskim medijima izjavio Bečlija Sandro Dokić koji tvrdi da se nije kandidovao za PK Beča

BEČ - Od 24. do 26. februara održavaju se izbori za Privrednu komoru Beča. Na službenoj bečkoj izbornoj listi se na više mesta nalazi „Sandro Dokić 15.3.1988“. kandiduje se u više granskih grupa na listi „FPÖ pro Mittelstand“ (FPÖ za srednja preduzeća).

U međuvremenu Falteru javio jedan Bečlija, Sandro Dokić, rođen 15. marta 1988, koji kaže da nema ništa sa FPÖ-em. FPÖ je, na pitanje Faltera, odgovorio da ne poznaje nikakvog Dokića i da novinari Faltera trebaju da se obrate izbornoj komisiji, koja međutim potvrđuje da je Dokić na listi koju joj je dostavio FPÖ.

Na pitanje šta radi na listi FPÖ-a za Privrednu komoru, Dokić odgovara:

"To bih i ja hteo da znam. Prošlog četvrtka su me moji prijatelji pitali zašto sam kandidat na listi FPÖ. Pojma nisam imao o tome i mislio sam na početku da se neko šali sa mnom. Nemam objašnjenaja za to", kaže Dokić i dodaje da "sa tom partijom nema nikakav kontakt.

"Upoznao sam jednom nekoliko slobodarskih funkcionera, ali samo u prolazu, površno. Međutim, ništa nisam potpisao, sa politikom nemam ništa".

On je na pitanje da li je neko umesto njega potpisao pristupnicu, odgovorio da ne zna ko bi to mogao da uradi i zašto.

"Samostalan sam preduzetnik. Ko bi se predstavljao kao ja? Čak sam pomislio da možda u Beču postoji još neki Sandro Dokić, ali mi je teško poverovati da i on ima isti datum rođenja kao moj. Ovde nešto nije u redu.Zapravo sa svim tim ne želim ništa da imam i sada proveravam kakve pravne korake mogu da preduzmem, jer čovek ne može i ne sme da dopusti ovakve stvari!, rekao je na kraju Dokić!.

(Preuzeto od APA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track