(FOTO) NAPETO: Azilanti hteli da blokiraju prugu, policija ih vukla sa šina!
Foto: Printscreen Osterreich

DEMONSTRACIJE U TRAJSKIRHENU

(FOTO) NAPETO: Azilanti hteli da blokiraju prugu, policija ih vukla sa šina!

Austrija -
Policija je morala da interveniše već u ranim jutarnjim satima, kada je došlo do sukoba izbeglica koje su čekale u ogromnim redovima na isplatu sledujućeg džeparca

TRAJSKIRHEN - Juče uveče u donjeaustrijskom mestu Trajskirhen (Traiskirchen) došlo je do sukoba policije i više stotina demonstranata među kojima je osim aktivisti za ljudka prava, meštana bilo i izbeglica koje su smeštene u ovom gradiću.

Protes je sazvan zbog prenatrpanosti izbegličkog centra u Trajskirhenu, najvećeg takvog u Austriji. Zbog stalnog i prevelikog priliva izbeglica, iz Sirije, Avganistana i drugih država, po Trajskirhenu ljudi doslovno spavaju po ulicama, parkinzima, parkovima...

Foto Printscreen oe24.at
Foto Printscreen oe24.at

Policija je morala da interveniše već u ranim jutarnjim satima, kada je došlo do sukoba izbeglica koje su čekale u ogromnim redovima na isplatu sledujućeg džeparca. Demonstracije koje su počele predveče u početku su bile mirne, ali je postalo veoma napeto kada su aktivisti za ljudska prava i neki azilanti zajedno sa njima, pokušali da blokiraju železničku prugu Beč-Baden u Trajskirhenu.

Policija je tada morala da primeni silu kako bi ih ukloni, a neki su privedeni. Nije bilo povređnih ni materijalne štete.

Foto Printscreen youtube
Foto Printscreen youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track