(FOTO) OVO JE UBICA IZ NENCINGA: Gregor S. (27) bio je okoreli neonacista!
Foto: Printscreen Krone.at

Imao podebeo policijski dosije

(FOTO) OVO JE UBICA IZ NENCINGA: Gregor S. (27) bio je okoreli neonacista!

Austrija -

BEČ - Austrijanac koji je u nedelju u ranu zoru ubio dve osobe i ranio još desetak na jednom koncertu, pucajući nasumice na prisutne, pripadao je neonacističkoj grupi, potvrdili su eksperti odgovarajuće tvrdnje medija.

Dvadesetsedmogodišnji Gregor S., koji je posle zločina izvršio samoubistvo, bio je dugogodišnji aktivista neonacističke scene u pokrajini Forarlberg.

On je prvi put pao u oči nadležnim vlastima zbog neonacističkih aktivnosti 2005.godine. Zajedno je sa drugim pripadnicima neonacističke grupe "€œKrv i čast"€ tada izvršio napad na pank koncertU u mestu Bludenc. Naoružani bejzbol palicama, suzavcem i vazdušnim pištoljima oni su upali na koncert i napali prisutne.

Foto Printscreen youtube
Foto Printscreen youtube

Nakon napada policija je podnela prijavu protiv Gregora, kojem je izrečena zabrana posedovanja oružja. Dokaz da je Gregor i dalje bio pripadnik deo neonacista sadrži i njegov fejsbuk profil, preko kojeg je održavao kontakte sa vodećim ličnostima te scene.

Takođe je lajkovao sadržaje neonacističkog karaktera. Policija pokrajine Forarlberg potvrdila je danas da je Gregor S.do 2010.bio član neonacističke mreže "€žKrv i čast"€œ. Imeđu 2005. I 2010.on je osam puta osuđivan, pre svega zbog nanošenja telesnih povreda i upućivanja opasnih pretnji.

Foto Printscreen youtube
Foto Printscreen youtube

Gregor se pre nekoliko dana na parkingu posvađao sa devojkom, potom uzeo oružje iz automobila i otišao do areala na kojem se održavao koncert i počeo da puca nasumice. Incident se dogodio u gradu Nencing, u pokrajini Forarlberg, oko 40 kilometara istočno od granice sa Lihtenštajnom. U vreme napada, oko 3.00 sata posle ponoći, na koncertu bilo je oko 150 ljudi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track