(FOTO) PREKO NJIVE DO SLOBODE: Iako su ga izrešetali pljačkaš zbrisao policajcima!
Foto: Printscreen Kurier.at

FILMSKA POTERA

(FOTO) PREKO NJIVE DO SLOBODE: Iako su ga izrešetali pljačkaš zbrisao policajcima!

Austrija -
Filmska potera za pljačkašem Umarom L. (26) završila se neslavno po policiju jer im je begunac umakao

BEČKO NOVO MESTO - Iako je policija u Bečkom Novom Mestu (Wiener Neustadt) upotrebila vatreno oružje i isplila čak osam hitaca nije uspela da zaustavi kriminalca za kojim je raspisana poternica zbog pljačke.

On je uspeo da pobegne policajcima posle spektakularne potere, koja se završila u jednom polju. Policija traga za 26-godišnjim Umarom L. još od ovog proleća, nakon što je pod pretnjom nožem opljačkao jednu četrnaestogodišnjakinju u Bečkom Novom Mestu.

BMW završio u njivi...  Foto printscreen kurier.at
BMW završio u njivi... Foto printscreen kurier.at

Od pre nekoliko nedelja Umar je osumnjičen i za šverc ljudi i još neka krivična dela. Iako je Umar ruski državljanin, očigledno se dobro snalazi u Austriji. Sve do subote je bio nedostupan policiji. U subotu je jedan policajac, koji u tom trenutku nije bio u službi, prepoznao Umara na ulici u jednom BMW-u srebrne boje sa još dvojicom muškaraca. Policajac je obavestio svoje kolege koji su započeli poteru za opisanim automobilom.

Potera je završila nedaleko od postrojenja za pročišćavanje kanalizacione vode kod mesta Lihtenvert. Da ne bi bio uhvaćen, Umar je skrenuo sa puta kod jedne policijske barijere. Jedan policajac je zapucao u točkove automobila, međutim i sa izbušenim gumama, Umar je automobilom prešao zemljani nasip i vožnju završio u polju.

On je uspeo da pobegne, a policija je uhvatila njegova dva saputnika. S obzirom da dvojica muškaraca nisu imala policijski dosuje pušteni su na slobodu, a Umar ostaje na policijskoj poternici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track