(FOTO) GROM UDARIO U KUĆU DOK SU VEČERALI: Loptasta munja probila krov i uništila dnevnu sobu!
Foto: Vatrogasci

Nevreme u Donjoj Austriji

(FOTO) GROM UDARIO U KUĆU DOK SU VEČERALI: Loptasta munja probila krov i uništila dnevnu sobu!

Austrija -
Bili smo u prizemlju, seli smo da večeramo kada se svetlo na kratko ugasilo, pa ponovo upalilo, a onda se začuo zaglušujući prasak, kaže Liza Mezinger

OBERHAUZEN - Jako nevreme pogodilo je u nedelju uveče Donju Austriju, a kiša i grad bili su praćeni jakom grmljavinom i udarima groma. Jedna kuća u Oberhauzenu kod Beča oštećena je u udaru loptaste munje.

"Bili smo u prizemlju, seli smo da večeramo kada se svetlo na kratko ugasilo, pa ponovo upalilo, a onda se začuo zaglušujući prasak", kaže Liza Mezinger.

Njen suprug Johan je odmah otrčao na sprat.

"Popeo sam se gore i zatekao pustoš. Grom je probio krov, dnevni boravak je izgledao kao da je bomba pala", kaže Johan, inače komandant lokalne vatrogasne brigade.

Meštani su vatrogascima prijavili čudnu pojavu na nebu. Kažu da se svetleća lopta kretala horizontalno, u jednom momentu sletela na jedno drvo, pala na zemlju, a onda se opet podigla i udarila u krov komšijine kuće. Tada se čuo prasak.

U vatrogasnoj službi kažu da se ne radi ni o kakvoj misteriji i da se loptaste munje često kreću vijugavo pod uticajem vazdušnih strujanja. U blizini loptastih munja čuje se zviždanje, fijukanje i šuštanje, pa joj se zbog toga pripisuju natprirodna svojstva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track